Jihočeští stolní tenisté poměřili své síly na nejprestižnějším turnaji sezóny

21. leden 2019

Stolní tenisté prožili vrchol sezony. Smolný byl uplynulý víkend pro hokejisty, volejbalisty i fotbalisty. Jihočeské celky Motor, Jihostroj a Dynamo své zápasy prohrály. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Herna Pedagogu České Budějovice hostila krajský přebor ve stolním tenisu. U zelených stolů se sešly jihočeské hvězdy. „Je to jednoznačně vrchol sezóny, jedná se o nejprestižnější turnaj,“ připomněl ředitel Pavel Kortus.

Celkem nastoupilo sedm žen a osmadvacet mužů. „Loni bylo mužů hodně, tak jsme to omezili, hraje se nejdřív ve skupinách a ti nejlepší potom pavouka na čtyři vítězné,“ popsal Pavel Kortus.

Úroveň turnaje podle něj odpovídá tomu, jaké se v kraji hrají soutěže. „Je tu jeden druholigový mančaft, to je českobudějovický Pedagog, a dobří jsou hráči, kteří působí v zahraničí a mají registraci v Jihočeském kraji. Je to hodně hráčů ze špičky, protože Rakousko je blízko a kluci si tam jezdí přivydělávat,“ dodal.

V singlu nakonec vyhráli Jan Duspiva a Blanka Smejaková. Překvapením bylo, že Michal Vávra, favorit celého turnaje, který dobře zná chuť vítězství, tentokrát neprošel do finále. „Je to samozřejmě rychlejší než dřív, když chce člověk držet krok, musí být připravený,“ komentoval.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Hokejisté Motoru České Budějovice prohráli ve druhé nejvyšší soutěži v Praze se Slavií 2:3. Tabulku Chance ligy vede Jihlava s 91 body, druhý Vsetín má o dva body méně, třetí Kladno o zápas navíc a 83 body. Čtvrtý je Motor, který ve 44 zápasech nasbíral 79 bodů.

Volejbalový Jihostroj podlehl v extralize soupeřům ve Zlíně 1:3.

Fotbalisté Dynama České Budějovice podlehli v přípravě Amstettenu 2:3. Táborsko vyrazilo na Maltu, Brnu v semifinále gól nedalo, ale dva dostalo.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související