Fotbalisté Dynama začali s přípravou, přišli ale o Mashikeho i posilu Martana

28. leden 2019

Dynamo v mrazu nastoupilo k přípravným duelům. Jihostroj České Budějovice už je ve Final Four Českého poháru. Házenkáři Lokomotivy České Budějovice myslí i na charitu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Fotbalisté jsou otužilí a zima nevadí. Dynamo sehrálo v mrazu hned několik přípravných zápasů. Trenér David Horejš buduje kádr tak, aby splňoval jeho představy, proto se v týmu objevili Ladislav Martan a Elvis Mashike.

Zápasy pozorně sledoval také manažer klubu Martin Vozábal. „My jsme viděli, že nám chybí ofenzivní křídlo, proto přišel Láďa Martan a využili jsme toho, že tu může být Elvis na hostování. Tím jsme jenom zvětšili konkurenci a doufáme, že zkvalitnili kádr,“ komentoval.

Fotbalisté se nyní chystají na soustředění do chorvatského Medulinu. Odjedou tam přesně za týden.

Fotbalista z Konga po sezóně domů nepoletí. Nevydělal ještě dost peněz

Elvis Mashike Sukisa, fotbalový útočník z Konga, který hraje ze českobudějovické Dynamo

Poslední zápas fotbalové Fortuna národní ligy čeká v pátek tým českobudějovického Dynama na stadionu Žižkova. Na trávník vyběhne i útočník z Konga Elvis Mashike Sukisa.

Jednou z posil Dynama České Budějovice by měl být Ladislav Martan. Jeho prvním poločasem v dresu nového klubu byl duel proti Vyšehradu. Bohužel do přestávky padl jen jediný gól, a to do sítě Dynama. „Pro mě je to zatím takové seznamování. Myslím, že jsme tam měli v první půli dost šancí na to, abychom vstřelili gól. Samozřejmě, jsme na začátku přípravy, je co vylepšovat, ale toho výsledku je škoda, chceme každý zápas vyhrát,“ komentoval nováček.

Nakonec na jeho slova došlo. Dynamo opravdu ve druhém poločase přidalo v tempu, skóre otočilo a nakonec vyhrálo 3:1.

Velkou změnu však přináší čerstvá novinka z týmu Dynama: Na vlastní žádost z klubu odešel Elvis Mashike a Martan se bohužel zranil.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Volejbalisté Jihostroje porazili ve čtvrtfinále Českého poháru Brno 3:0 a postoupili do Final Four této prestižní soutěže.

Z házenkářského Budweiss Starnet Cupu

Házenkáři odehráli v hale Lokomotivy České Budějovice přípravný turnaj Budweiss Starnet Cup. Důležitější než pořadí tentokrát je, že účastníci se zaregistrovali do nadace dárců transplantace kostní dřeně. „Přihlásil se celý tým Českých Budějovic, také chlapi z Brna, takže zhruba třicet lidí,“ řekl Martin Dvořák.

Česká basketbalová liga: Strakonice U19 Chance – Trutnov, konečný výsledek zápasu žen 75:86. Už po první čtvrtině Jihočešky prohrávaly 14:21, v poločase to bylo sice jen o čtyři 35:39, ale porážce mladý tým zabránit nedokázal.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související