Masožravka, kterou dostala od dědečka místo čokolády, změnila Markétě Aubrechtové život

3. únor 2022

„Jako dospívající jsem byla často nemocná a nesměla svou zamilovanou čokoládu. Tak mi dědeček místo ní přinesl v květináči moji první masožravku,“ vypráví mladá žena o tom, jak propadla kouzlu pěstování masožravých rostlin.

Dnes má Markéta Aubrechtová v Borku u Českých Budějovic skleník plný masožravek. Její koníček ji pak nasměroval i ke studiu na přírodovědecké fakultě. „Vždycky jsem chtěla objevovat nové cesty, tak jsem se vypravila za šamany do Peru či Ekvádoru a teď se chystám do Mexika,“ vypráví sympatická maminka sedmileté dcery, která se také věnuje čínské medicíně.

Potkat se s ní můžete na výstavě orchidejí, exotických rostlin a zvířat, která se koná od 4. do 13. února v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích. Markéta Aubrechtová tu představuje svoji sbírku a ráda poradí i s pěstováním masožravek.

Celé vyprávění Markéty Aubrechtové o masožravých rostlinách a jejích cestách si poslechněte v magazínu Dámská jízda. Dále autorka pořadu Mirka Nezvalová zalistuje inspirativní knihou Kronika.

Kronika – kniha, kterou si napíšete sami

Určitě máte v rodině své tradice a zvyky, které se přenáší napříč generacemi. Také oblíbená jídla, která vás vrací do dětství, a spoustu zážitků.

Kronika rodinných tradic, svátků a radostí z nakladatelství Smart Press

Aby se všechno neztratilo v čase, můžete si to zaznamenávat. A pokud zapojíte do společného vzpomínání nejen babičky, rodiče, ale i děti, vznikne kniha, kterou budou jistě rádi listovat všichni, kdo ji vezmou do rukou.

Právě to nabízí publikace Kronika rodinných tradic, svátků a radostí, kterou vydalo nakladatelství Smart Press. Můžete si vytvořit nejen svůj vlastní rodokmen, ale přidat i příběhy o seznámení prarodičů, oblíbené recepty a již zmíněné tradice.

A ještě něco kniha rozdělená po měsících nabízí. Šanci radovat se z docela obyčejných věcí.

Spustit audio

Související