Kuchařské čarování se zeleným lupením

29. březen 2022

Jarní zelené lupení je něco, co by ve vaší kuchyni rozhodně nemělo chybět, zdůrazňuje kulinář Petr Stupka. Nabízí proto recepty na špenátovou roládu či kopřivové variace.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Špenát z kopřiv se ztraceným vejcem

    Už naši předci využívali kopřivy k léčebným účelům, tyto byliny maximálně posilují organismus. Jak je využít v kuchyni, radí dietoložka Štěpánka Kutišová.

  • Jarní kopřivová omáčka

    Mladé kopřivy jsou plné vitaminů a jiných blahodárných látek, navíc je můžete snadno natrhat na mnoha místech. Přidejte je do bramboráku, omelety, nádivky a zkuste omáčku.

  • Narychlo osmahnutý špenát

    Špenát obsahuje mnoho vitamínů a dalších prospěšných látek. V kuchyni ho můžete využít nejrůznějšími způsoby, ale pokud nemáte mnoho času, stačí jen rychle osmahnout.