Kedlubna je nedoceněná zelenina, říká kuchař Petr Stupka
Kuchařská kouzla se v tomto vydání magazínu budou týkat jarní zeleniny. Čarování nabídne šunkové kedlubny, speciální polévku ze Švýcarska a jahodový koláč s kokosem. Chybět nebude ani hrášek, fenykl a ani kousek krásně upečeného masa.
Při poslechu Kuchařského čarování už si můžete zároveň připravovat ingredience k receptu, který je sladkou tečkou tohoto dílu.
Jahodový koláč s kokosem je velmi jednoduchý koláč, který zvládnou upéct i děti. Stačí jen odměřit několik hrnků surovin, zamíchat dát upéct.
- 1 hrnek krupicového cukru, prošlehejte se dvěma vejci, ½ hrnkem oleje a jedním hrnkem mléka
- 2 hrnky polohrubé pšeničné mouky smíchejte s jedním práškem do pečiva a následně vše zapracujte do tekuté předem připravené směsi
Plech nebo jinou nádobu na pečení potřete máslem a vysypejte vrstvou mletého kokosu a na tuto vrstvu vlijte připravené řídké těsto
Na jeho povrch rozložte očištěné a pokrájené jahody (cca 2 hrnky i víc).
Hrnek strouhaného kokosu smíchejte s ½ hrnku moučkového cukru a směs rozsypte stejnoměrně po povrchu koláče
Pečte v předehřáté troubě při teplotě 170 stupňů přibližně 20 minut (záleží na vrstvě těsta)
Ještě horký koláč polijte šlehačkou ke šlehání (250 ml), nechte zchladnout a podávejte.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.