Hity Rolling Stones v podání mnichovských i londýnských filharmoniků, včetně (I Can´t Get No) Satisfaction

25. červenec 2023

26. července oslaví kulatou osmdesátku fenomén rockové hudby, výjimečný zpěvák, autor i celebrita a vůdčí člen Rolling Stones, po Beatles druhé nejslavnější kapely všech dob, Sir Mick Jagger. Mimořádnému autorskému talentu dvojice Mick Jagger – Keith Richards vzdáme poctu i v necelé půlhodince Vlídných tónů, neboť vám zahrajeme několik velmi slavných skladeb Rolling Stones v orchestrální úpravě.

Začneme s Mnichovskou filharmonií, která je v současnosti jedním z nejváženějších evropských hudebních těles s velmi dlouhou a úctyhodnou historií. Ovšem i v její diskografii můžeme najít projekty, které rozhodně míří ven z teritoria klasiky spíše do středu rockové hudby.

Tak v roce 1992 natočila Mnichovská filharmonie řízená Leonem Ivesem (to je pseudonym pro Wolfganga Tiepolda) speciální kolekci hitů Rolling Stones. 

Strůjcem úspěchu Rolling Stones v šedesátých let byl manažer a producent Andrew Loog Oldham. Ten natočil s najatými studiovými muzikanty v roce 1966 zajímavé album složené z písniček Micka Jaggera a jeho přátel. Několik ukázek pro vás máme, včetně superhitu (I Can´t Get No) Satisfaction.

A vše důstojně završí Pocta Lady Jane, Lady Jane Tribute v podání londýnského Royal Philharmonic Orchestra.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související