Hana Hosnedlová: Sestřičky a doktoři

16. únor 2024

Před krátkým časem jsem se ocitla v nemocnici – naprosto neplánovaně, nečekaně, ale s o to větší nejistotou a obavami. Můj zdravotní problém vyžadoval některá skutečně dost nepříjemná vyšetření a já z toho byla doslova celá vedle.

Hrozně moc mi ale pomohlo chování sestřiček a lékařů. S tak přátelským, účastným a bezprostředním jednáním jsem se zatím nikde nesetkala. Připadala jsem si díky jejich péči jako v kruhu rodiny. A všechno se hned dalo snášet a překonat líp. Bez těchhle sestřiček a jejich přístupu bych to snad ani nezvládla. Byly fakt úžasné a já jim byla nesmírně vděčná.

Když jsem někdy v televizi sledovala filmy nebo seriály z nemocničního prostředí, vždycky jsem si přála, abych se v případě potřeby dostala do rukou tak zainteresovaným lékařům, jako byli ti filmoví. Kterým není osud pacientů lhostejný a dovedou se vcítit do jejich potíží i pochybností.

A musím říct, že takový pocit jsem z doktorů a doktorek, s nimiž jsem v tomto případě přišla do kontaktu, skutečně měla. Včetně lékaře, který můj zdravotní problém zjistil mimo rámec vyšetřování a nelitoval času ani námahy, aby mne co nejdříve zastihl telefonem a včas nasměroval do nemocnice.

Chtěla bych všem těm dobrým lidičkám moc poděkovat za jejich empatii a moc bych si přála, abych se i v budoucnu ve zdravotnických zařízeních setkávala s takovými lidmi, kteří dovedou pomoci nejen tělu, ale i duši.

autor: Hana Hosnedlová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související