Eliška Novotná: Dobré sušenky

24. únor 2022

Když jsme se chystali navštívit naši dlouho a těžce nemocnou kamarádku, zeptali jsme se jejího bratra, co jí můžeme přinést – co zvládne přijmout a co jí možná i potěší. V krátkém výčtu se objevila také položka „dobré sušenky“ a jejich pořízením jsem byla pověřena já.

Moje pesimistické já vzdychalo nad těžkým úkolem, moje optimistické já to vzalo jako výzvu. Protože co je dobré pro Pepu, není dobré pro Evu a neexistuje nic dobrého pro všechny.

Obešla jsem několik vybraných obchodů a dumala nad několika balíčky podle mne výborných sušenek. No jo, budou ale chutnat i jí?

A pomalu se ve mně probouzelo řešení – existuje přece jídlo, které je všeobecně považováno za dobré! Domácí nudle, domácí sekaná, domácí čalamáda, domácí sušenky. Značka HOMEMADE je prostě nepřekonatelnou zárukou úspěchu!

A tak jsem si místo obíhání drahých obchodů vykasala rukávy, uvázala zástěru, pustila cédéčko a nahřála troubu. Do krabičky jsem pak ty křehké voňavé kousky kladla s vědomím „upečeno s láskou“. Nic není víc.

autor: Eliška Novotná | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související