Dobroty z naklíčených semínek, nejzdravější a nejčerstvější zeleniny
Velice jednoduchý, univerzální, zdravý a přitom levný recept spočívá v klíčení malých a větších semínek. Je to nejčerstvější a nejzdravější zelenina, kterou si můžete dopřát. Jak získat klíčky a výhonky a jak je pak využít v kuchyni, vysvětluje ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.
Související
-
Zdravé pokrmy z klíčků
Malé množství klíčků, semen a jejich výhonků má obrovský význam pro naše žití. To zdůrazňuje kulinář Petr Stupka a přidává pár receptů na pokrmy z klíčků pro inspiraci.
-
Zimní saláty našich předků
V dnešní době si můžeme dopřát nejrůznější zeleninu po celou zimu. Přesto Petr Stupka nabízí inspiraci na saláty ze surovin, které měly k dispozici dávné hospodyňky.
-
Celozrnné recepty
Jak obohatit celozrnností běžné recepty? Přidávejte do klasické mouky celozrnnou, obilné vločky, otruby, ale vždy počítejte s tím, že je třeba přilít více tekutiny.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.