Chceme vybudovat tým, který bude čeřit vody ve vyšší lize, říká ředitel táborského fotbalového klubu

13. březen 2023

V Táboře působí ambiciózní fotbalový klub FC Silon Táborsko. Je jediným jihočeským zástupcem v druhé lize. Jako ředitel ho vede Martin Vozábal, který potvrdil, že se chystá řada změn.

FC Silon Táborsko se snaží přiblížit první lize. „Možností je tu hodně, je to o financích, ale ty věci se nedají vyřešit za týden ani za měsíc. Cílem je převést stadion na město a pak se ho pokusit postupně dostavět, aby splňoval ligové parametry,“ říká Martin Vozábal.

Prostory a možnosti jsou podle něj veliké. Klub je finančně stabilní a odvaha vedení nechybí. Už v létě dojde k výrazné změně ve struktuře. „Finanční stabilita v podobě nových příchozích majitelů a dalších akcionářů, kteří budou zárukou. Už teď je klub finančně stabilní a tihle lidé mohou pomoci posouvat to dál,“ potvrzuje.

Martin Vozábal nastupoval v první lize v několika klubech, zahrál si i v dresu české reprezentace, z pozice manažera vedl Dynamo České Budějovice. Přímo na dotaz, jestli chce Táborsko postoupit o soutěž víc, ale odpovídá opatrně: „V tuhle chvíli je naším cílem stabilně hrát druhou ligu a vybudovat takový tým, který bude čeřit vody výš než v současnosti, ale samozřejmě všechno je podmíněno sportovním úspěchem.“

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související