Borůvkové knedlíky, omáčka žahour a babiččiny koláče. Kuchařské čarování s fialovými lesními plody
Tři varianty borůvkové omáčky lidově zvané žahour, tři proměny borůvkových knedlíků, jakož i tři babiččiny borůvkové koláče. Už tradičně patří Kuchařské čarování na začátku prázdnin fialovým lesním plodům. Kulinář Petr Stupka také prozradí, co bude dobrého ve stánku Českého rozhlasu České Budějovice v Borovanech při Borůvkobraní.
Související
-
3 recepty na borůvkové knedlíky – klasické venkovské, tvarohové se žahourem a chlastací
Borůvky jsou prevencí proti očním poruchám, zlepšují náladu, léčí bolístky v ústech a hodí se pro diabetiky. Proč si z nich tedy nepřipravit typickou sladkou dobrotu?
-
Borůvkové detoxikační smoothie
Tento nápoj pasoval léčitel Anthony Williams na vůbec nejefektivnější prostředek, jak se zbavovat těžkých kovů. Doporučuje ho i výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
-
Jahodový dezert se sušenkami
Spojte jahody, máslové sušenky a smetanu a lahodný dezert je světě. Svůj tip nabízí kulinář Petr Stupka. Recept se hodí zvlášť v období, kdy dozrávají čerstvé jahody.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.