Známé – neznámé popáté! Třeba Tak abyste to věděla s Jiřím Suchým a Naďou Urbánkovou

20. květen 2024

Známé – neznámé, tímto slovním spojením pojmenoval vydavatel Tomáš Padevět sérii archivních kompilací, které už podle názvu zahrnují především málo známé, nebo nevydané nahrávky od většinou známých interpretů hlavně z šedesátých a sedmdesátých let.

A na světě už je páté pokračování. Tak mu – jakož i v minulých případech – věnujeme pozornost pod Světly ramp.

Můžete se zaposlouchat do písniček zpívaných Inkou Zemánkovou, Lilkou Ročákovou, Yvettou Simonovou, Jaromírem Mayerem, Zorou Kolínskou, Naďou Urbánkovou a Jiřím Suchým. Některé z nich byly díky tomuto výběru vydány na hudebním nosiči poprvé a songy jako Zlatovlasá Annebella nebo Tak abyste to věděla si můžete vychutnat v nezvyklých verzích.

A to chvályhodným přičiněním v pořadu hovořícího Tomáše Padevěta, jinak také designéra a výtvarníka, který se v současnosti de facto jako jediný systematicky věnuje vydávání archivních výběrů rarit na CD.

Na kontě má už vskutku úctyhodná a graficky zajímavě zpracovaná alba, například s Apollobeatem,  Hanou Hegerovou, Evou Olmerovou, Martou Kubišovou, Viktorem Sodomou a nedávno s jazzrockovou kapelou 70. let Bohemia a také Helenou Blehárovou.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související