Začíná sezóna na otáčivém hledišti v Českém Krumlově. Otevře ji Divotvorný hrnec

28. květen 2019

Jihočeské divadlo pomalu vstupuje do 100. jubilejní sezóny a 5. června odstartuje 61. sezónu na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově. Letošní program českokrumlovského otáčivého hlediště představuje ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek.

Na letní scéně na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově se mohou v letošním roce diváci těšit na 99 letních večerů. Celkem divadlo uvede osm inscenací, z toho dvě premiéry. 61. sezónu tohoto jedinečného fenomému zahájí muzikálem Divotvorný hrnec v režii Josefa Průdka.

Letité spory o otáčivé hlediště v Krumlově má vyřešit stavba nové točny

Otáčivé hlediště v zámecké zahradě v Českém Krumlově

Zbourat stávají scénu a postavit nové otáčivé hlediště. To je v současnosti nejpravděpodobnější osud, který v příštích letech čeká divadelní točnu v Českém Krumlově.

Jihočeské divadlo oslaví na podzim 100 let od svého založení. Oslavy byly zahájeny už v únoru divadelní přehlídkou v Praze s názvem Jižní spojka a slavit se bude až do léta 2020. 

31. května bude slavnostně zahájena výstava ke 100 letům Jihočeského divadla –Kabinet zázraků, která přiblíží nejen dosavadní historii divadla, ale návštěvníky zavede za oponu – do interaktivního sálu. Ten představí magický, okouzlující a fascinující svět divadla, kde lze cokoliv, protože všechno je jen jako. K výstavě proběhnou také komentované prohlídky a divadelní dílny.

autoři: Český rozhlas České Budějovice , Jihočeské divadlo
Spustit audio

Související