Volejbalisté Jihostroje vstoupí do finále extraligy, mohou získat už desátý titul

15. duben 2019

Volejbalový Jihostroj bude o zlato v extralize bojovat s Libercem. Hokejisté Motoru mezi elitu letos nepostoupí. Fotbalové Dynamo na jaře neztratilo ani bod. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V pátek vypukne finále extraligy volejbalistů. Svůj desátý titul může získat Jihostroj České Budějovice, soupeřem je Dukla Liberec.

Když se řekne Liberec, vybaví se fanouškům volejbalu i trenérovi Jihostroje Renému Dvořákovi jedno jméno – Jan Štokr. „Měl by být hlavní nosnou silou Liberce, nicméně se za ním prosazuje mladý Indra, který v mnoha zápasech Liberci pomohl. To je právě jejich síla, že mají kvalitní střídače na své posty, takže se budeme připravovat na všech dvanáct lidí,“ komentuje René Dvořák.

Volejbalisté Budějovic hladce postoupili do finále extraligy. Před jejich výkonem se klaněli i soupeři

Jihostroj České Budějovice, volejbal

Jihostroj České Budějovice je prvním jistým finalistou české volejbalové extraligy. Jihočeši postoupili přes Ostravu hladce ve třech zápasech, když ten poslední vyhráli 3:1 na sety.

Finále extraligy samozřejmě považuje za výjimečnou událost a očekává velký zájem diváků. „Zase postavíme v hale další tribuny, nová místa. Myslím, že se opět vrátíme k naplnění haly tak, jak to bývalo za mých mladých let, když chodilo přes tři tisíce diváků a hala byla opravdu narvaná,“ říká.

Kdo zcela jistě nebude chybět, je masér Filip Hoch, jehož tvář teď navíc zdobí poněkud extravagantní vous symbolizující týmový talisman. Chvíle volna před finále podle něj hráčům prospěla. „Mohli si odpočinout, dobře potrénovat a připravit se na to,“ dodává.

Finále volejbalové extraligy začne v pátek 19. dubna v 16 hodin ve sportovní hale Českých Budějovicích.

Sportovní ozvěny výsledkově

Důležitý volejbalový turnaj odehrály týmy Hlincovky a Madety. Juniorky bojovaly s Chodovem, Prostějovem a Střešovicemi o to, kdo bude hrát v příští sezoně extraligu.

Jihočeské derby v baráži o extraligu juniorek

V jihočeském derby prohrála Madeta České Budějovice první set, další tři ale vyhrála a trenér vítězek Josef Lundák vyzdvihl smečařku Harrisovou. „Je důležité, že oni můžou a my musíme, protože padáme, takže nervozita byla asi na naší straně, ale myslím, že rozhodl výkon Heleny Harrisové, která prostě hrála úžasně a strhla tým,“ komentoval.

Trenér Hlincovky Radim Trmal se vrátil k povedenému úvodu utkání. „Začali jsme celkem solidně, ale rozhodl asi jejich servis, který nás hodně potrápil, pak jsme měli potíže,“ přiznal. V extralize se tedy nakonec udržela českobudějovická Madeta.

Motor prohrál další zápas v baráži o extraligu a ztratil i teoretickou naději na postup

Hokejisté, ČEZ Motor České Budějovice, Žiga Pavlin, Zdeněk Kutlák, Karel Plášil

V osmém kole baráže o hokejovou extraligu prohrál Motor České Budějovice s Piráty Chomutov 1:3. Jihočeši tak ztratili i teoretickou naději na postup do nejvyšší soutěže.

Hokejová baráž se nepovedla Motoru. Jihočeši prohráli v pátek v Pardubicích, kdy prakticky ztratili naději na postup, a teoretickou šanci zcela promarnili v neděli večer doma s Chomutovem, kterému podlehli 1:3.

Na fotbalových trávnících se daří českobudějovickému Dynamu, které v jarní části sezóny ještě nezaváhalo. Naposledy vyhrálo ve Vítkovicích 2:1 a v tabulce Fortuna národní ligy je jasně na prvním místě. Naopak Táborsko prohrálo s Brnem 1:2.

Krajský přebor přinesl tyto výsledky: Čimelice – Roudné 2:1, Osek – Jankov 0:0, Protivín – Blatná 1:1, Želeč – Dražice 3:2, Milevsko – Olešník 0:1, Rudolfov – Katovice 1:4, Třeboň – Lom 1:4, Hluboká – Český Krumlov 2:1. V tabulce je první Olešník a poslední Roudné.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související