Motor prohrál další zápas v baráži o extraligu a ztratil i teoretickou naději na postup

15. duben 2019 11:27

V osmém kole baráže o hokejovou extraligu prohrál Motor České Budějovice s Piráty Chomutov 1:3. Jihočeši tak ztratili i teoretickou naději na postup do nejvyšší soutěže.

V dresu Motoru v baráži nasbíral nejvíc kanadských bodů Jakub Doktor – dva za góly, dva za asistence. „Je to hezké, když se to takhle řekne, ale jsou to jenom čtyři body z osmi zápasů,“ reagoval.

Ani jeden z bodů mu velkou radost nepřinesl. Motor po nedělní prohře s Chomutovem ztratil i poslední zbytky naděje na postup. „Je to spíš k pláči než k nějaké radosti. Já si myslím, že je to dost špatná vizitka týmu. Cíle jsme měli daleko větší, ale bohužel nedáváme góly, produkce je slabá,“ dodal.

Co jsme nenatrénovali doteď, už nedoženeme, říká v baráži kouč Motoru Václav Prospal

Václav Prospal, trenér HC Motor České Budějovice

Tématem číslo jedna pro fanoušky sportu na jihu Čech je hokejová baráž. Volejbalisté Jihostroje vstoupí do semifinále extraligy. Krajský přebor fotbalistů vede Olešník. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

I když Motor už nemá šanci podívat se do extraligy, musí ještě v baráži odehrát čtyři zápasy. „Ne, že bychom je nějak vypustili, to určitě ne, chceme to odehrát se ctí,“ řekl Jakub Doktor.

Českobudějovický tým podle něj trápil baráži pořád stejný problém. „Hrozně nám chyběla jednoduchost v zakončení a takový ten důraz, hladovost v předbrankovém prostoru,“ popsal.

V jiné náladě byl po vítězném zápase chomutovský David Štich, který otevíral skóre zápasu. „My jsme byli v první třetině lepší, měli jsme víc šancí,“ komentoval.

Jeho tým teď má před sebou jasný cíl. „Musíme vyhrát každý zápas, o to nám jde. Musíme se soustředit jenom na sebe, každý zápas jít pro tři body, nic nenecháváme náhodě a půjdeme si za tím,“ doplnil po osmém kole baráže David Štich z Chomutova.

O dvě místa v extralize usilují ještě týmy Pardubic a Kladna, které zatím tabulku baráže vedou. Ohrozit je může z třetího místa právě Chomutov. České Budějovice jsou beznadějně poslední s pouhými dvěma body za vítězství v jediném zápase po samostatných nájezdech.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související