Motor jde do baráže. O extraligu bude bojovat s Chomutovem, Pardubicemi a Kladnem

28. březen 2019 10:25

Hokejisté Motoru se chystají na baráž o extraligu. První zápas odehrají v pátek 29. března v Pardubicích. Tým trenéra Václava Prospala změří síly také s Chomutovem a Kladnem.

Každý tým se utká s každým ze soupeřů celkem čtyřikrát, čeká ho tedy celkem dvanáct bodovaných zápasů. Dva celky s nejvyšším počtem bodů si zajistí pro příští sezónu místo v extralize, dva neúspěšní budou hrát první ligu.

Zápasy Motoru v baráži 2019
Pátek 29. března: HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice
Neděle 31. března: ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov
Úterý 2. dubna: Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice
Pátek 5. dubna: ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno
Neděle 7. dubna: ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice
Úterý 9. dubna: Piráti Chomutov – ČEZ Motor České Budějovice
Pátek 12. dubna: HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice
Neděle 14. dubna: ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov
Úterý 16. dubna: Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice
Pátek 19. dubna: ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno
Neděle 21. dubna: ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice
Úterý 23. dubna: Piráti Chomutov – ČEZ Motor České Budějovice

Budvar aréna bude v neděli, kdy se bude hrát první domácí zápas, zaplněná do posledního místa. Uprostřed týdne se tu ale potkali jen dva muži – útočník Motoru Jiří Šimánek a redaktor Deníku Kamil Jáša. 

„Většinou chodím na stadion jako jeden z prvních, když odvezu děti do školy a manželku do práce, a také tu bývá takovéhle krásné ticho,“ komentoval Jiří Šimánek.

Myslí si, že Motor je na baráž připravený dobře. „Samozřejmě se těším, je to ten vrchol sezóny, kam jsme se chtěli dostat a poprat se o postup do extraligy. Myslím, že kabina se těší hodně,“ dodal.

Tým podle něj hrál během sezóny stále stejný styl hokeje, ale při play off ubylo chyb v obraně. „Soupeře jsme moc nepouštěli do nějakých přečíslení a samozřejmě skvěle chytali oba gólmani,“ řekl Jiří Šimánek.

Hokejista Jiří Šimánek se vrátil do Budějovic a oslavil kulaté 40. narozeniny

Hokejista Jiří Šimánek v dresu budějovického Motoru

Hokejový útočník Jiří Šimánek zakotvil na konci kariéry doma v Českých Budějovicích. Pro návrat si vybral sezonu, ve které slaví významné životní jubileum, a snaží se udržet optimistické myšlenky, i když se jeho týmu právě nedaří.

Nyní se bude hrát trochu jiný hokej. „Měl by tam být rozdíl týmů z extraligy v hokejovosti, ale myslím, že co se týče připravenosti fyzické a toho ostatního, šanci máme,“ doplnil útočník.

Otázkou však je, kdy se zapojí on sám. Trápilo ho totiž zranění ruky. „Bylo to dlouhé, i s operací. Už nějakou dobu bruslím a uvidíme, kdy naskočím,“ doplnil.

Ať už českobudějovický Motor uspěje, nebo ne, zapíše se do historie hokeje jako jeden z týmů, které hrály vůbec poslední českou baráž. Od příští sezóny začne totiž platit nový systém, podle kterého přímo sestoupí nejhorší tým extraligy a nahradí jej vítěz první ligy.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související