Volejbalisté Budějovic hladce postoupili do finále extraligy. Před jejich výkonem se klaněli i soupeři

10. duben 2019 09:16

Jihostroj České Budějovice je prvním jistým finalistou české volejbalové extraligy. Jihočeši postoupili přes Ostravu hladce ve třech zápasech, když ten poslední vyhráli 3:1 na sety.

Ostravští otočili skóre v prvním setu z 6:11 až na 16:14 v jejich prospěch, jenomže set vyhráli domácí Budějovice, a to byl přesně okamžik, kdy se zápas zlomil.

„Já jsem cítil trochu únavu z našeho týmu, Ostrava šla na chvíli nahoru, byli na koni, dařilo se jim všechno, na co sáhli, proto se to tak tahalo, ale pak jsme trochu měli štěstí a otočili zápas. To byl asi klíčový okamžik celého utkání,“ potvrdil budějovický smečař Petr Michálek.

Soupeře do finále, kterým může být Liberec, nebo Kladno, si nevybírá. „To je úplně jedno, budeme muset porazit kohokoli, jestli chceme pomýšlet na zlato,“ řekl.

Projekt nové sportovní haly v Budějovicích zřejmě končí, náměstka primátora odvolali

Sportovní hala v Českých Budějovicích má jít k zemi a na jejím místě se plánuje stavba nového multifunkčního centra

Nová sportovní hala se Na Dlouhé louce v Českých Budějovicích zřejmě stavět nebude. Hnutí Občané pro Budějovice před pondělním jednání zastupitelstva oznámilo, že projekt přestává podporovat.

Ostravský hráč Oliver Nováček pouze pochvalnými slovy vyprovodil soupeře do finále. „Lepší jsou určitě, prohráli jsme na zápasy 3:0, ale myslím, že jsme byli důstojným soupeřem, takže se nemáme za co stydět,“ komentoval.

V Jihostroji vidí favorita celé soutěže. „Tipuji, že ve finále dokáží porazit nejspíš Liberec. Myslím, že na to Budějovičáci mají, mají dobrý mančaft, jsou tam šikovní kluci a umí tahat za jeden provaz. Tým Budějovic je dobrý jako celek,“ přidal kompliment Jihostroji po posledním utkání semifinálové série.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související