Volejbalisté Jihostroje v nejkratším možném termínu postoupili do semifinále extraligy

26. březen 2019 09:12

Ve třetím utkání série čtvrtfinále play off extraligy vyhráli volejbalisté Českých Budějovic nad Ústím nad Labem 3:1 a už jsou v semifinále. Postup si zajistili v nejkratším možném termínu.

Poslední zápas ale začal domácí tým nervózně. Co se nedařilo? Především útok univerzála. Proto musel do rozjetého střetnutí místo mladšího Marka Šotoly naskočit zkušenější Filip Křesťan. „Nejsme stroj, abychom skládali každý míč, takže jestli to nejde jednomu, přijde druhý,“ komentoval.

Právě v tom vidí Filip Křesťan sílu týmu. „Každý hráč pomůže týmu, když se nedaří. Myslím, že to dělá Jihostroj silným,“ dodal.

Nastupovat až v průběhu utkání přitom není úplně ideální. „Cítím na sobě, že na začátku trochu trvá, než se hráč do toho dostane. Tělo vychladne a musíte začít znova. Úplně jednoduché to není, ale jsem rád, že jsem se s tím vyrovnal,“ řekl Filip Křesťan k zápasu, který jeho tým posunul do semifinále.

Volejbalisté Jihostroje se vrátili z Kutné Hory s vítězstvím v Českém poháru

Jihostroj České Budějovice, volejbal

V závěrečném turnaji Českého poháru nenašli volejbalisté Jihostroje České Budějovice přemožitele. Porazili Liberec i Kladno a domů si přivezli velmi cennou pohárovou trofej.

Pro Ústí nad Labem sezóna skončila. Přesto si blokař Martin Tibitanzl myslí, že právě třetí zápas byl z ústeckého pohledu nejvydařenější. „Já myslím, že jsme měli určitě vydařený jeden zápas u nás a tenhle byl také jeden z nejlepších. Naším cílem v sezóně bylo dostat se do play off s tím, že pak uvidíme, kam až nás to pustí,“ zmínil.

České Budějovice podle něj byly jasně lepším týmem. „Mají strašně široký kádr, mohou se na tam každém postu vystřídat stejně kvalitní hráči, takže super mančaft,“ doplnil Martin Tibitanzl.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související