Volejbalisté Jihostroje začnou hrát play off extraligy. Nejprve musí porazit Ústí nad Labem

18. březen 2019

Jihostroj vstoupí do play off volejbalové extraligy. Hokejisté Motoru bojují proti Vsetínu o postup do baráže. Fotbalisté Dynama hráli poprvé na jaře doma. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Z prvního místa po základní části vstoupí volejbalisté českobudějovického Jihostroje do play off extraligy. Úvodní zápas se hraje v Českých Budějovicích v úterý 19. března od 17 hodin.

Jedním ze spolufavoritů extraligy je určitě Kladno. Jeho trenér Milan Fortuník očekává drama hned od prvního kola play off. „Je tam vždycky nějaký zádrhel v podobě toho, že relativně slabší tým v průběhu sezóny potrápil, nebo dokonce porazil tým silnější, výš postavený. Myslím, že všechny čtvrtfinálové série mohou být hodně zajímavé. Může se stát, že do semifinále postoupí tým, o kterém by se to před sezónou neřeklo,“ komentoval.

Extraligová hvězda z Černé Hory teď hraje volejbal pro radost ve Starých Hodějovicích

Černohorský volejbalista Nikola Renovica nastupuje v jihočeském krajském přeboru za Staré Hodějovice

Volejbal v jihočeské krajské soutěži hraje černohorská hvězda. Extraligový Jihostroj ubojoval všechny vyrovnané koncovky proti Lvům Praha. Fotbalový krajský přebor má za sebou čtrnácté kolo. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Kladenský trenér v roli favorita vidí právě Jihostroj. „Já si myslím, že velmi dobře hrají Budějovice, mají vynikajícího nahrávače a ta hlavní souhra, která je potřebná, jim klape,“ řekl.

Trenér Jihostroje René Dvořák naopak rozhodně nepodceňuje Kladno. „Kladno bude zlobit v domácí hale, protože hala je specifická a Kladno má specifický volejbal v riskantním servisu. Tam se vždycky hraje špatně,“ vysvětlil.

O složení čtvrtfinále extraligy volejbalistů už je rozhodnuto. Jihostroj se střetne s Ústím nad Labem, Liberec s Odolena Vodou, Kladno s Brnem a Karlovarsko s Ostravou.

Sportovní ozvěny výsledkově

Ve Fortuna národní lize fotbalisté Táborska vyhráli 3:2 ve Vlašimi. Budějovické Dynamo otočilo průběh utkání s Brnem a zvítězilo 3:2. Nadšení neskrýval brankář Dynama Jindřich Staněk. „Že neprohrajeme tenhle zápas, to je prostě úžasné a jenom to ukazuje, jaká síla v tomhle týmu je,“ usmíval se.

Fotbalista David Ryneš z SK Rudolfov

Hrálo se také první jarní kolo krajského přeboru fotbalistů. Zápas Protivín – Český Krumlov byl odložen, ale jinde se bojovalo: Roudné – Katovice 1:3, Olešník – Jankov 2:0, Osek – Dražice 4:1, Třeboň – Želeč 3:1, Čimelice – Lom 2:2, Milevsko – Blatná 7:1 a Rudolfov – Hluboká 1:0. Tento zápas nedohrál domácí David Ryneš. Stihl toho za půl hodiny docela dost, viděl žlutou kartu a pak se zranil. „Píchlo mě v zadním svalu stehenním, je to smůla, ale co se dá dělat, snad to nebude tak vážné a budu pokračovat dál,“ komentoval.

V tabulce krajského přeboru fotbalistů je první Olešník před Katovicemi a Lomem. Poslední tři týmy jsou seřazeny v pořadí: čtrnácté Roudné, patnáctá Želeč a šestnáctý Protivín.

Volejbalistka Tereza Bezdíčková z Tábora.

Celou řadu zajímavých individuálních výkonů nabídl krajský přebor starších žákyň ve volejbalu. Jako kapitánka přivedla hráčky z Tábora do zápasu proti Českému Krumlovu Tereza Bezdíčková. I když její družstvo nakonec neuspělo, byla spokojená. „Hrály jsme dobře. Prostě se to nevydařilo, ale hrály jsme hezky,“ dodala.

Hokejové play off pokračuje skvěle pro Motor České Budějovice. Tým Václava Prospala vyhrál v pátek večer ve Vsetíně 2:0 a v sobotu tu zvítězil dokonce 6:0. Do každého zápasu nastoupil v dresu Motoru jiný brankář – nejprve Petr Kváča, pak Jan Strmeň. „Oba hrají výborně a oba si výkonnost drží v play off,“ vysvětlil trenér Václav Prospal. Snad bude netradiční model střídání brankářů úspěšný v dalším pokračování semifinále druhé nejvyšší hokejové soutěže.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související