Extraligová hvězda z Černé Hory teď hraje volejbal pro radost ve Starých Hodějovicích

12. listopad 2018

Volejbal v jihočeské krajské soutěži hraje černohorská hvězda. Extraligový Jihostroj ubojoval všechny vyrovnané koncovky proti Lvům Praha. Fotbalový krajský přebor má za sebou čtrnácté kolo. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Volejbalistu, který byl ještě nedávno extraligovou hvězdou, můžete vidět v krajském přeboru. Nikola Renovica z Černé Hory nastupuje za Staré Hodějovice. „Ředitel firmy, kde pracuji, hraje tady v týmu, tak mě sem zatáhl,“ vysvětluje.

Nikola Renovica působil nejprve doma v Černé Hoře, pak v Německu, Švýcarsku a Chorvatsku. V Čechách hrál dlouho v Příbrami. „To byly skvělé tři roky, ale bohužel jsem skončil špatně, protože jsem měl zraněná záda a zůstal bez play-off,“ vzpomíná. Teď už podle svých slov hraje hlavně pro radost.

Mezi jeho spoluhráče ve Starých Hodějovicích patří Jaroslav Robenhaupt, který jeho přínos chválí. „Je výborný na bloku a rozumí hře,“ říká.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Jihostroj v extralize volejbalistů porazil Lvy Praha sice 3:0, ale po boji. Koncovky byly hodně vyrovnané, což potvrdil i smečař Jiří Kraffer. „Naštěstí se nám všechny podařily v náš prospěch. Myslím, že to rozhodlo,“ uvedl.

Lengyel, Benát i Pouzar. Známá jména válí na jihu Čech ve futsalové soutěži

Futsal v Českých Budějovicích. Ilustrační foto

Skvělá atmosféra vládne na futsalových utkáních týmu PCO Dynamo České Budějovice. Mladé volejbalistky z Tábora předvedly fantastický obrat. Hokejový Motor v Prostějově nenapravil dojem z Benátek. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Fotbalová národní liga: Sokolov – Táborsko 0:2 a Varnsdorf – Dynamo 0:1. Česká fotbalová liga: Radotín – Písek 2:0. Divize: Jindřichův Hradec – Rakovník 1:2, Táborsko – Aritma 2:2 a na penalty 3:4, Soběslav – Čížová 3:1.

Ondrášovka krajský přebor má za sebou čtrnácté kolo s těmito výsledky: Osek – Protivín 2:4, Roudné – Dražice 3:2, Čimelice – Hluboká 4:0, Český Krumlov – Katovice 1:2, Olešník – Blatná 10:2, Rudolfov – Třeboň 3:0, Milevsko – Želeč 1:1 a Jankov – Lom 0:1.

V čele tabulky je jasně první Olešník, v závěru jsou čtrnáctibodoví Rudolfov, Třeboň a Protivín. „Tabulka je hodně vyrovnaná. Myslím, že bude takových sedm osm týmů bojovat o záchranu. My jsme čekali víc, mysleli jsme si, že máme mužstvo silnější, ale bohužel ty výsledky v některých zápasech tomu neodpovídaly,“ komentuje šéf třeboňského klubu Lubomír Skála.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související