Ve stopách fotbalového brankáře Daniela Kerla už jdou dva z jeho tří synů

29. říjen 2018

Fotbalista Daniel Kerl má v brance nástupce – oba syny. Dynamo jenom remizovalo v Chrudimi. Jihostroj přivítal v domácím prostředí Zlín. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša

Malí fotbalisté o víkendu hráli proti Plzni. Mezi diváky byl bývalý brankář Daniel Kerl, který má tři syny a dva z nich se potatili. „Oba chytají, jeden je v U19 a druhý v U13, třetímu asi nic jiného nezbyde,“ smál se. „Uvidíme, už doma bere míč do ruky, ale třeba si vybere jiný sport, to nechám na něm,“ dodal.

U mladých fotbalistů je podle něj důležitá příprava, ale za zásadnější považuje samotné zápasy. „Dneska je bohužel takový trend, že děti by nejradši zůstávaly doma u elektronických her, tak jsem rád, že alespoň skrz akademie a různé jiné koníčky dělají sporty,“ komentoval.

Sám rád vzpomíná na spoustu okamžiků. „Třeba už z dorostu, jsem odchovanec Škody České Budějovice a krásná atmosféra byla při zápase proti Dynamu na Střeláku. Když jsem potom přestoupil do Dynama a na Intertoto Cup přijely hvězdy, byl to prostě zážitek, na který se nedá zapomenout,“ vyprávěl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Motor České Budějovice vyhrál nad Přerovem 3:1. Na první gól v přesilovce pět na tři nahrával Lukáš Endál. „Jsme rádi za to, že nám to vyšlo. Měli jsme tlak hned na začátku a myslím, že nám to pomohlo do zápasu,“ řekl.

Fotbalové Dynamo České Budějovice v druhé lize remizovalo v Chrudimi 2:2, Táborsko hrálo se Znojmem 1:0.

V České fotbalové lize Živanice – Písek 1:0. V divizi Jindřichův Hradec – Čížová 2:6, Táborsko – Přeštice 2:5 a Soběslav – Dobříš 5:0.

Jihostroj v extralize volejbalistů rozdrtil 3:0 Zlín. Na poslední smeč středem sítě nahrál libero týmu Martin Kryštof.

Házenkářky Písku v interlize prohrály s Michalovcemi 23:37. Lokomotiva České Budějovice porazila Astru Praha ve druhé lize 27:19. Házenkáři ze stejného klubu vyhráli už čtvrtý druholigový zápas v řadě, a to nad Havlíčkovým Brodem 30:28, ve druhé lize zůstávají neporaženi.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související