Hokejisté Motoru vstoupili do play off první ligy. V cestě stojí Havířov

4. březen 2019

Českobudějovický Motor zahájil čtvrtfinále první hokejové ligy s Havířovem, trenér týmu Václav Prospal má rád ofenzivní hru. Volejbalový Jihostroj se naposledy v základní části představil doma. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Hokejisté Motoru vstoupili do play off Chance ligy, ve čtvrtfinále narazili Havířov. S trenérem Václavem Prospalem ale přišla ve Sportovních ozvěnách řeč na jiné téma – Nikitu Kučerova, který hraje NHL v Tampě jako dříve Prospal.

Kučerov krotí na ledě 181 centimetrů výšky, váží něco málo přes 80 kilogramů. „Každý hráč je specifický, ale to, co má on, je daleko před ostatními a hlavně na sobě pořád pracuje. Své dovednosti vylepšuje dennodenně, střílí před každým tréninkem i po tréninku, dělá věci, které ho dělají lepším, a co jsem viděl, tak má velmi vysoké hokejové myšlení,“ komentuje Václav Prospal.

Václav Prospal, bývalý hokejový útočník a nyní trenér, vstoupil do Síně slávy jihočeského sportu

Václav Prospal vstoupil do Síně slávy jihočeského sportu

Hokejová legenda Václav Prospal se chystá na Štědrý den v rodných Budějovicích. Volejbalista Jihostroje vzpomíná na Vánoce v Austrálii. Motor před svátky skvěle zvládl duel s Kladnem. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Ten aktuálně bydlí pod hlubockým zámkem, ale když říká „naše město“, myslí tím Tampu, kde prožil krásné roky kariéry v NHL. „Tam je šílenství už tři nebo čtyři roky, protože ti kluci mají rok co rok šanci uhrát Stanley Cup. Nemusí se to nikdy podařit, ale ten tým odvedl neskutečnou práci a kluci hrají výborně,“ říká.

Rodák z Moskvy Nikita Kučerov letos už nasbíral přes sto kanadských bodů. Rekord Evropana v NHL v jedné sezoně drží Jaromír Jágr s 149 body. „Nevěřím tomu, že ho překoná, ale určitě překoná Vinnyho Lecavaliera a jeho, tuším, 108 bodů. Tahle čísla jsou parádní, jsou od toho, aby se překonávala. Pro mě jako bývalého ofenzivního hráče je to jedině dobře, mně se líbí dívat na ofenzivní zápasy,“ dodává Václav Prospal.

Jeho Motoru se ve čtvrtfinále dařilo zatím jen napůl. Stav série s Havířovem je 1:1. První duel vyhrály České Budějovice 5:2, druhé utkání vyhrál Havířov 3:0 a je třeba poznamenat, že zaslouženě.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Dynamo České Budějovice zahájilo jarní část druhé ligy ve Vlašimi, zvítězilo gólem Davida Ledeckého 1:0. Táborsko nastoupí v pondělí ve Vítkovicích.

Kristýna Koptíková z klubu Plavání České Budějovice

Devátý ročník plaveckých závodů žactva v Českých Budějovicích nabídl výborné výkony. Mezi stovkami plavců z českých i zahraničních klubů zaplavala skvěle také Kristýna Koptíková z pořadatelského klubu Plavání České Budějovice. „Dařilo se mi dobře, já jsem spokojená. Nejvíc mi asi zatím jdou prsa, ale už i kraul je lepší,“ komentovala.

V extralize volejbalistů Jihostroj porazil Ústí nad Labem 3:0. „Předvedli jsme podle mě koncentrovaný výkon během všech tří setů, možná kromě koncovky třetího, ale jinak dobře odvedený zápas,“ hodnotil kapitán Radek Mach.

Na tabulku je volejbalové extraligy je tak radost pohledět. Jihostroj se vrátil na první místo, má 48 bodů. Druhý je Liberec s 47 body a třetí Kladno nasbíralo 44 bodů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související