Tým budějovických nohejbalistů zažívá generační obměnu, cílem je udržet první ligu

25. únor 2019

Nohejbalisté Dynama pracují v zimě v hale. Šumavský skimaraton ovládl v hlavním závodě Lukáš Kristejn. Hokejový Motor vydřel vítězství v Porubě a chystá se na šlágr. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Trenér nohejbalistů českobudějovického Dynama David Žikeš připravuje v zimním období tým tak, aby byl na jaře v soutěžích co možná nejlepší. „Chodí nás deset až dvanáct, trénujeme dvakrát týdně, do toho nějaký turnaj. Budeme se snažit udržet první ligu,“ řekl.

Tým zažil generační obměnu. „Starší hráči nám odešli a přichází mladší, kteří nemají takové zkušenosti, ale jsou šikovní. Bude to těžké, aby to udrželi v hlavě a srovnali si to, aby to nějak vypadalo,“ komentoval

Trenér se teď snaží tým stmelit, aby výkony potěšily i fanoušky, kterých se do areálu Dynama České Budějovice naučily chodit až stovky.

Sportovní ozvěny výsledkově

Šumava byla dějištěm skimaratonu. Už 34. ročník ozdobilo 1150 závodníků. Vítězem hlavního klání byl Lukáš Kristejn. S výsledky byl spokojen i trenér domácího Fischer Ski klubu Šumava Zbyněk Pavlásek. „Jako trenér z pořádajícího oddílu mám letos dvojí radost. Jednak se nám závod velice dobře vydařil pořadatelsky, účastníci byli nadšení, a také závodní výkony našich sportovců byly dobré,“ připomněl.

Smečařka VK Madeta České Budějovice Šárka Boušková

Body si v první volejbalové lize připsaly hráčky českobudějovické Madety. Porazily dvakrát 3:1 Střešovice a Sportovní ozvěny vybraly i nejlepší hráčku – smečařku Šárku Bouškovou. „V téhle soutěži jsme zatím moc dobře nehrály, já jsem třeba teď dlouho marodila, takže je to můj první zápas po několika měsících. Jsem moc ráda, že jsme vyhrály,“ dodala.

Příjemný výsledek přinesla druhá nejvyšší hokejová soutěž. Motor České Budějovice vyhrál v Porubě 4:3  a Prospal Boys už si brousí zuby na úterní šlágr, kdy do Budvar arény přijedou Valaši ze Vsetína. Bude se jednat o poslední zápas základní části Chance ligy, který rozhodne o soupeři pro play off.

S Porubou hrály také interligové házenkářky Písku. Jihočešky zvítězily 21:19 a na lavičce byla spokojená nová trenérka Kateřina Keclíková. „Já jsem se toho trochu bála, ale holkám bych chtěla poděkovat hlavně za bojovnost, myslím, že do toho daly srdce,“ řekla.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související