Volejbalisté Jihostroje se vrátili z Kutné Hory s vítězstvím v Českém poháru

20. únor 2019 06:45

V závěrečném turnaji Českého poháru nenašli volejbalisté Jihostroje České Budějovice přemožitele. Porazili Liberec i Kladno a domů si přivezli velmi cennou pohárovou trofej.

Na všech zápasech byla bouřlivá atmosféra. Hledištěm se rozléhalo hlasité: „Jihostroj, Jihostroj!“ Manažer Robert Mifka také docela překvapivě nechválil ze všeho nejdřív hráče, ale věrné fanoušky.

 „Myslím si, že po radosti z vítězství je to takový druhý největší zážitek pro celý klub, že jsme vlastně měli domácí prostředí. Jak od místních, kteří nám podle mého názoru hodně fandili, tak i fanoušků, kteří přijeli. Budějovičtí kotelníci dělali takovou atmosféru, že jsme se cítili jako doma,“ popsal.

Klíčem k úspěchu bylo vítězství nad Libercem. Hrálo se pět setů, Jihostroj o dva vedl, ale nakonec zvítězil až v dramatickém zkráceném tie breaku.

Libero Martin Kryštof při přemýšlení nad tím, proč jeho tým vyhrál, vzpomněl i na nepříjemnou zkušenost z loňska, kdy Jihostroj ztratil v semifinále s Kladnem nejen dvousetové vedení, ale nakonec i celý zápas. „Opakoval se stejný scénář, vedli jsme 2:0 po senzačním výkonu, ale asi rozdíl byl v tom, že jsme neztratili koncentraci, ale Liberec se dostal do pohody, začal hrát, jak hraje, proto 2:2. V tie breaku, i když to vypadalo, že to zase nemusí dopadnout, asi rozhodla naše bojovnost a i štěstí se přiklonilo k nám,“ řekl.

Letos už to byla úplně jiná volejbalová písnička. Jihostroj převedl báječný výkon. Ve finále si nenechal vzít ani jeden set a hlavně i podle manažera Roberta Mifky hrál naprosto skvěle. „Ještě jsme to úplně nerozebírali, ale z toho, co jsem viděl a co mohu soudit, tak nebyl u nás hřišti žádný slabý článek. Všichni hráli velmi dobře a Kladno se nemělo na čem chytnout,“ komentoval.

Po návratu se pohár objevil u Samsonovy kašny, hráči si zazpívali něco o tom, že jsou nejlepší, ale manažer už musí myslet na další program. „Zítra už normálně trénují. Musíme se zase připravit, jede to normálně dál, máme před sebou těžký zápas o udržení prvního místa v extraligové tabulce. Nicméně myslím, že nějaký prostor pro tu radost je zasloužený,“ dodal Robert Mifka.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související