Volejbalisté Jihostroje poprvé od roku 2006 nezískali v extralize medaili

25. duben 2018 10:35

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice prohráli s Duklou Liberec 2:3 a celkově v sérii o extraligový bronz 1:2. Jihočeši tak poprvé od roku 2006 nezískali v nejvyšší soutěži medaili.

Liberec i České Budějovice chtěly zakončit sezonu vítězstvím. Proti sobě stáli dva univerzálové – liberecká superhvězda Jan Štokr a českobudějovický Filip Křesťan.

Filip Křesťan připomněl, že v základní části se budějovickému týmu dařilo, skončil na prvním místě. „Pak přišly zápasy, ve kterých o něco šlo, ať to byla kvalifikace o Ligu mistrů, Český pohár, potažmo i play off, a tam jsme neustáli tíhu okamžiku. To není jeden člověk, to je víceméně celý tým. Prostě očekávalo se od nás asi víc těchto fázích, které se nepovedly,“ řekl.

Kvůli stavbě haly se bude muset volejbalový Jihostroj přesunout do jiného města

Semifinále volejbalové extraligy v sezóně 2016-17 - Jihostroj České Budějovice vs. Karlovarsko

Českobudějovický volejbalový klub Jihostroj bude nejspíš domácí zápasy v příští sezóně hrát v jiném jihočeském městě. Důvodem je stavba nového multifunkčního centra Dlouhá louka.

Jan Štokr se do české extraligy vrátil. Přišel, viděl, ale nevyhrál. „Když už se tedy musí hrát o to třetí místo, je to vždycky takový zápas poražených, tak občas se těžko hledá motivace. Já si ale myslím, že tato série alespoň pro nás byla lepší než semifinálová. Víc se bojovalo, byl to dobrý sport a ani jeden tým to nevzdal do posledního zápasu,“ komentoval.

Česká volejbalová extraliga je podle něj velmi vyrovnaná a kvalitní. „Má, na čem stavět a týmy, ta silná čtyřka letos byla hodně vyrovnaná. My s Budějovicemi jsme byli po základní části první a druzí a nakonec jsme hráli o třetí místo a Kladno a Vary hrají finále,“ dodal Jan Štokr.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související