Co jsme nenatrénovali doteď, už nedoženeme, říká v baráži kouč Motoru Václav Prospal

1. duben 2019 14:30

Tématem číslo jedna pro fanoušky sportu na jihu Čech je hokejová baráž. Volejbalisté Jihostroje vstoupí do semifinále extraligy. Krajský přebor fotbalistů vede Olešník. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Hokejová baráž láká pozornost fanoušků v celé České republice. Šanci vybojovat místo v extralize má letos i českobudějovický Motor. Úplně první krok se mu sice moc nepovedl, ale série bude dlouhá a může se ještě pořádně zamotat.

„My jsme moc rádi, že jsme se do baráže probojovali. To, že ji můžeme hrát, je pro mančaft dobrá vizitka toho, jak pracoval, jak se prezentoval celý rok,“ říká trenér Václav Prospal, jehož tým nejprve zvládl základní část a pak se přehoupl přes druhý cíl v sezoně.

Fanoušci Motoru v baráži cestovali i do Pardubic

Kouč Motoru vymyslel před vstupem do baráže zajímavý tah – žádný dril, žádná posilovna. Naopak, pro hráče po semifinále se Vsetínem naprosté volno. „Hráli jsme jedenáct těžkých zápasů v play off, takže šlo spíš o to, aby si kluci dokázali odfrknout od zimáku a od nás trenérů. Já nevěřím tomu, že jestli jsme nenatrénovali do téhle chvíle nic, tak to za týden doženeme,“ vysvětluje.

Jeden hráč je ale možná výjimkou. Jiří Šimánek podstoupil operaci zraněné ruky. „Já myslím, že Jirka bude hrát určitě, připravuje se, termín jeho návratu se blíží a pro nás to bude důležité, že dostaneme zkušeného hráče,“ dodává Václav Prospal.

Motor jde do baráže. O extraligu bude bojovat s Chomutovem, Pardubicemi a Kladnem

Motor České Budějovice vs. Rytíři Kladno v první hokejové lize na jaře 2018

Hokejisté Motoru se chystají na baráž o extraligu. První zápas odehrají v pátek 29. března v Pardubicích. Tým trenéra Václava Prospala změří síly také s Chomutovem a Kladnem.

Hráče čeká po soubojích s Pardubicemi a Chomutovem soupeř z Kladna a setkání s legendárním Jaromírem Jágrem. „Máme veškerý respekt k soupeři, těšíme se a věřím, že budeme úspěšní, což nám v některých zápasech chybělo,“ komentuje útočník Lukáš Endál.

Motor České Budějovice zatím v baráži o extraligu získal jen dva body. Nejprve totiž prohrál v Pardubicích 1:4 a doma s Chomutovem zvítězil 5:4 po samostatných nájezdech.

V úterý se Jihočeši představí na ledě Jágrova Kladna, která nemá ani bod. Obránce Žiga Pavlin problémy soupeřů rozhodně neřeší. „Bude to těžký zápas, celá baráž. Jaké problémy mají oni, to je jejich věc. My se soustředíme na sebe a uvidíme, jak to bude,“ říká.

Sportovní ozvěny výsledkově

Závod Run Tour přilákal do jihočeské metropole tisíce běžců. Vyhrál Vít Pavlišta. Výzvu přijal i Dan Kubát, který pět kilometrů zdolal za 25 minut a 29 vteřin. „Běh byl parádní. Na to, že jsem to běžel poprvé, jsem spokojený a byl to celkem zážitek,“ chválil si.

Opora Bavorovic Dennis Rottenborn

Ve fotbalové I. A třídě Bavorovice porazily Vimperk 4:0. Výborný výkon podal v domácím dresu Dennis Rottenborn. Student ČVUT měl z výhry radost. „Konečně jsme se po dlouhé době chytli a uhráli klidný střed. Potřebovali jsme stmelit kolektiv, což se nám snad povedlo na soustředění, které bylo opravdu povedené. Minulý zápas v Lažišti se nám hrubě nepovedl, ale teď očekávám, že to bude mnohem lepší,“ řekl.

Další kolo Ondrášovka krajského přeboru přineslo tyto výsledky: Protivín – Hluboká 3:0, Roudné – Olešník 0:3, Rudolfov – Blatná 1:1, Osek – Lom 1:1, Čimelice – Jankov 3:0, Želeč – Český Krumlov 2:2, Třeboň – Dražice 4:1 a Milevsko – Katovice 2:0. Tabulce vévodí Olešník, v závěru jsou Hluboká, Želeč a Roudné.

Kam v týdnu za sportem

Ve středu 3. dubna začne pro volejbalový Jihostroj semifinále extraligy. Superatraktivní duel se hraje od 18 hodin v českobudějovické sportovní hale.

Hokejisté Motoru pokračují v baráži o extraligu tento týden dvěma zápasy v domácí Budvar aréně. V pátek 5. dubna přivítají od 17.30 hodin Rytíře z Kladna a v neděli od 17 hodin hostí Pardubice.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související