Mladí hokejisté otestovali formu v těžkých zápasech na turnaji Jiřího Novotného

8. duben 2019

K jaru na jihu Čech patří mládežnický hokejový turnaj. Motor má v baráži o extraligu hodně těžký život. V souboji se soupeři z Pardubic naopak obstáli fotbalisté Dynama. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Jiří Novotný Cup. Jméno mistra světa a odchovance jindřichohradeckého hokeje nese mládežnický hokejový turnaj, který se na jaře hraje v Českých Budějovicích. Populární útočník na stadion osobně dorazil a výkony dětí pozorně sledoval.

„Zápasy jsou vyrovnané. Snažíme se každý rok pozvat to nejlepší, co je k dispozici, a letos se to zase potvrdilo. Vynikající týmy, dobré výsledky, bylo i hodně remíz, takže já jsem spokojený, protože těmhle mladým klukům dá nejvíc, když hrají ve vyrovnaných zápasech,“ popsal.

Spokojený byl i ředitel turnaje Filip Hejda. „To, co jsme chtěli, aby týmy byly vyrovnané a zápasy pro kluky těžké, to se povedlo. Jako domácí jsme skončili na posledním místě, ukázalo se, že těžkých zápasů bychom potřebovali v sezóně mnohem víc. Teď víme, v čem máme přidat a jak budeme pracovat příští rok,“ řekl.

Sportovní ozvěny výsledkově

Hokejisté Motoru České Budějovice se v baráži o extraligu trápí. Nejprve v pátek podlehli Kladnu 3:4, pak v neděli večer Pardubicím také 3:4. V tabulce je poslední.

Naopak volejbalisté Jihostroje v semifinále extraligy vedou 2:0 na zápasy. Zvítězili i v Ostravě 3:1 na sety.

Dvě Jihočešky v semifinále extraligy volejbalistek – Daniela Černá a Julie Kovářová

Dvě Jihočešky hrají semifinále ženské volejbalové extraligy, kde 3:0 na sety vyhrála Olomouc v Praze. Na straně vítězného týmu je Julie Kovářová, Jihočeška z Českých Budějovic, která letos touží po finále. „S Olympem to nikdy není jednoduché, protože hrají hrozně dobře v obraně, takže se vždycky musíme moc soustředit,“ komentovala.

S Olympem teď pojede za odvetou do Olomouce Jihočeška z Tábora Daniela Černá. „Určitě to zkusíme, nemáme co ztratit, my nemusíme nic potvrzovat, nejsme pod tlakem. V tomhle to máme lehčí, že můžeme jen překvapit,“ dodala.

Ve fotbalové Fortuna národní lize prohrálo Táborsko v Chrudimi 1:2, Dynamo České Budějovice porazilo Pardubice 1:0.

Ondrášovka krajský přebor vede Olešník, který v posledním zápase porazil Čimelice 3:1. Dále Blatná – Třeboň 0:6, Český Krumlov – Roudné 4:4, Dražice – Protivín 1:3, Katovice – Osek 1:1, Lom – Rudolfov 5:0, Hluboká – Želeč 1:3 a Jankov – Milevsko 4:2. V tabulce je poslední Roudné.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související