Vaření ze zelí a brambor a k tomu recept na rybí polévku z výlovu Rožmberka

17. říjen 2023

Největší audioportál na českém internetu

Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Vaření ze zelí a brambor a k tomu recept na rybí polévku z výlovu Rožmberka

Kuchařské čarování otevře Petr Stupka receptem na rybí polévku z výlovu rybníka Rožmberk. Pak už bude vařit především ze zelí a brambor. Nabídne inspiraci z tisícileté historie zelných salátů, tip na starodávný keltský koláč v současném provedení a bramborový dort na závěr.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas

Mohlo by vás zajímat

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.