V Táboře chtějí postavit nový akvapark. Nejdřív je ale nutné opravit velký bazén

30. červenec 2021 11:35

Zhruba 200 tisíc lidí ročně zavítá na plavecký stadion v Táboře. Bazén s wellness centrem je tak nejnavštěvovanějším veřejným místem ve městě. Klasické plavecké bazény ale přestávají návštěvníkům stačit, postupně je nahrazují akvaparky s atrakcemi.

A právě touto cestou se chtějí podle jednatele Tělovýchovných zařízení města Jana Bendy vydat i v Táboře. „Krytý akvapark by samozřejmě místním i přespolním přinesl takovou tu pravou vodní zábavu podobě vířivek, toboganů, výplavového bazénu, v němž se dá i v zimě strávit pár chvil v mrazu a plavat v teplé vodě,“ říká.

Přestavba by se měla dotknout rozsáhlého venkovního areálu, který je téměř dvacet let starý a pomalu dosluhuje. „Rádi bychom ho minimálně z poloviny přestavěli na krytý akvapark. Problémem venkovních akvaparků je totiž to, že skutečně plno mají třeba jen deset dní v roce. A to je velká škoda. Naopak v krytém akvaparku jsme schopni zábavu nabídnout po celý rok,“ uvádí Jan Benda.

Čtěte také

Zároveň se má opravovat bazén, který dostane proměnlivé dno. „Dnešní technické vymoženosti umožňují to, že v bazénu lze upravovat výšku dna. Tím pádem by ho mohli využívat hráči vodního póla i akvabely,“ vysvětluje Jan Benda.

Většina návštěvníků plaveckého stadionu plán na jeho obnovu a další rozvoj vítá. Patří mezi ně pravidelný kondiční plavec Milan. „Myslím, že to je dobře. Hlavně, aby se opravil velký bazén, ten je prý ve špatném stavu,“ komentuje.

Jako první přijde na řadu právě rekonstrukce velkého bazénu, jehož obnovu nelze kvůli narušené statice hlavně diváckých ochozů dlouho odkládat. „Teď musíme bazénovou vanu i konstrukce v okolí sanovat tak, jak předepisuje statik. Vyžaduje to třicetimilionovou investici,“ potvrzuje starosta Štěpán Pavlík.

A dalších zhruba 270 milionů korun bude stát vlastní vybudování akvaparku. Jedná se tak o jednu z největších investic v novodobé historii Tábora. Zastupitelé se s detailnějším plánem seznámí na konci léta.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související