V Táboře je po roce znovu v provozu plavecký stadion. Nabízí řadu novinek

7. únor 2019 14:11

Dětský vodní svět, šatny společné pro muže, ženy i děti nebo suchý a mokrý bufet. To vše přinesla první etapa rekonstrukce plaveckého stadionu v Táboře. Obnova 40 let starého objektu trvala jeden rok a stála 125 milionů korun.

Návštěvníky čeká i nové wellness centrum, které vzniklo na střeše areálu. „Zážitková sprcha, to je takové speciální zařízení, které má cyklus dlouhý asi dvě a půl minuty. Na začátku je studená mlha, která se posléze změní na teplou a přidávají se masážní trysky. Návštěvník je dvou a půl minutách zrelaxován,“ představuje jednu z novinek Jan Benda, jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábor.

Lidé mohou relaxovat ve velkém whirpoolovém bazénu, dále je čeká svět saun, lázní a páry. Mohou vyzkoušet bylinnou páru, parní solnou lázeň, finskou saunu nebo infrasaunu, jejíž výhodou je, že je vhodná i pro lidi, kteří mají problémy se srdcem.

Pod wellness centrem vyrostl dětský vodní svět, kam už se svým synem přišla Dagmar Janečková. „Myslím, že pro děti je to super. Předtím tu byl malý bazének a zima, nic moc, teď je to rozdíl a je tady hlavně teplo,“ komentuje.

Opravený bazén ve Volarech čeká nápor. Jako jediný na Prachaticku zůstane v zimě otevřený

Bazén ve Volarech po rekonstrukci

Ve Volarech otevřeli po dvou letech plavecký bazén, který město opravilo za zhruba 20 miliónů korun. Vznikl tam třeba i saunový svět. Celý areál teď čeká zatěžkávací zkouška. Přes zimu bude totiž v provozu jako jediný na Prachaticku.

Příjemné teplo, které je nejen ve vodě, ale i mimo ni oceňuje i další návštěvník Zdeněk Samec. „Už sem nefouká. Já jsem sem chodíval pravidelně, takže vím, jak tady táhlo, to bylo dost nepříjemné. Teď je to pěkné,“ říká.

Dětský vodní svět nabízí celkem tři bazény s různou hloubkou i teplotou vody. „Ty hloubky jsou takto udělány záměrně. Je to 20 centimetrů nejmělčí brouzdaliště, 40 centimetrů to hlubší a výukový bazén má od 0,6 do 0,9 metrů,“ dodává Jan Benda.

Podle něj plavecký stadion v budoucnu čeká ještě druhá etapa rekonstrukce. Ta se soustředí na velký pětadvacetimetrový bazén.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související