V Táboře končí oprava plaveckého stadionu. Bude dražší a potrvá déle

12. prosinec 2018 16:24

Nové wellness na ploše 400 metrů čtverečních vzniká v Táboře. Jedná se o součást rekonstrukce plaveckého stadionu. Stavební práce za 126 milionů korun se chýlí k závěru.

„V samotném jádru wellness bude velký whirpoolový bazén a relaxační bazén, v další části potom zážitkové sprchy, které jsou masážní a také tvoří mlhu. Je to velmi moderní záležitost,“ připomíná jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábor Jan Benda.

Následuje ledová studna a teplé procesy. „Jsou tu dvě parní komory, jedna je s bylinnou, druhá se solnou párou, a pak suché sauny. Ty jsou dvě, budou mít rozdílné teploty. Nakonec je tady i infrasauna, která je daleko šetrnější než standartní sauny,“ dodává Jan Benda.

Návštěvníci budou moci využívat i dvě odpočívárny, jedna bude s hudbou, druhá tichá. K dispozici budou mít také prostornou terasu na střeše plaveckého stadionu, ze které je krásný výhled na krajinu s údolní nádrží Jordán.

Součástí přestavby je dětský svět se třemi bazény, nové jsou i společné šatny se sprchami nebo mokrý a suchý bufet.

Otevření nového plaveckého stadionu má podle starosty Štěpána Pavlíka kvůli nečekaným komplikacím celkem pět měsíců zpoždění. „V železobetonovém skeletu se stýkají vertikální sloupy a horizontální průvlaky, ty jsou různě na sebe navařovány a ty technologie můžou vykazovat vady, na které přijde dodavatel ve chvíli, kdy se k tomu spoji dostane. To se tu objevilo, musely se udělat určité výztuže,“ vysvětlil.

Stavební práce skončí ještě tento měsíc, pak má následovat testovací provoz. Oficiální otevření plaveckého stadionu pro veřejnost bude v pátek 1. února.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související