Na jihu Čech mají vzniknout nové plavecké stadiony s wellness centry

19. květen 2018 08:40

Klasické bazény už lidem nestačí. I Jihočeši míří za zábavou do akvaparků třeba v rakouském Gmündu nebo v německém Bad Füssingu. V Jihočeském kraji totiž v současnosti žádný vodní svět není.

To by se ale mělo změnit. Modernizace plaveckého stadionu už začala například v Táboře.

„Z bazénu zůstal v podstatě ten betonový skelet, který je čtyřicet let starý, nicméně opravili jsme nedostatky a nyní je opraveno všechno včetně rozvodů kanalizace,“ ukazuje jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábor Jan Benda.

Současná budova se zvýší o jedno patro. Už teď jsou na střeše vidět základy nové wellness zóny, kde budou na ploše 400 metrů čtverečních vířivky, sauny, hydromasážní lůžka nebo ochlazovací zóna s velkou terasou s výhledem na vodní nádrž Jordán.

Nové budou i dětské bazény a výrazných změn se mají dočkat šatny. „Chceme jít tím směrem, jak je to běžné ve všech moderních akvaparcích, že jsou společné šatny s převlékacími kabinami. Pro rodiny to bude daleko přívětivější, odpadá takové to, že musíte jedno dítě poslat přes pánské šatny a čekat u východu ze sprch,“ popisuje Jan Benda.

Mezi pravidelné návštěvníky plaveckého stadionu patří Milan Nový, který investici do sportovního zařízení vítá. „Myslím, že je to dobré, hlavně aby se opravil vevnitř ten velký bazén,“ říká. Město rozdělilo rekonstrukci do dvou etap, obnova velkého bazénu přijde na řadu v další fázi.

Na střeše plaveckého stadionu v Táboře bude nové wellness centrum

plavecký bazén, plavání, plavec

V Táboře začíná dlouho plánovaná obnova plaveckého stadionu. Město za ni zaplatí 105 milionů korun. Vnitřní bazény i sauna budou kvůli rekonstrukci až do září mimo provoz.

S výstavbou akvaparku nebo bazénu s vodními prvky počítají i další města na jihu Čech, jsou mezi nimi i České Budějovice. „Rádi bychom, aby Budějovice také měly vodní svět, aby tam občané mohli chodit plavat, případně jinak se sžívat s vodou,“ potvrdil primátor Jiří Svoboda.

Nový akvapark bude i v Písku. Krytý i venkovní areál za 280 milionů korun vznikne na volném prostoru pod lesnickou školou.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související