V Táboře investují více než 100 milionů do modernizace plaveckého stadionu

19. prosinec 2017

Plavecký stadion v Táboře čeká rekonstrukce. Radnice za ni zaplatí přes 100 milionů korun. Jednu z největších investic v novodobé historii města schválili zastupitelé na pondělním zasedání.

„První etapa spočívá zejména v úplném přebudování dětského bazénu. Znamená to jednak jeho rekonstrukci, ale i opravdu novou podobu dětských bazénů. Dále budeme opravovat šatny, částečně i relaxační centrum a vstupní prostor do šaten,“ popsal starosta Jiří Fišer.

Město do modernizace plaveckého areálu neinvestovalo žádné velké peníze přes třicet let. A na jeho stavu je to už vidět. I proto návštěvníci sportoviště rekonstrukci vítají. „Určitě, mělo by to být co nejrychleji. Teď je tam málo místa a je to hodně zanedbané,“ reagoval Karel Kupka, který patří mezi pravidelné návštěvníky.

Zahájení rekonstrukce je teď podle starosty Jiřího Fišera otázkou několika málo dní. „Je samozřejmě potřeba to rychle sdělit všem uživatelům bazénů, zejména školám, případně různým oddílům,“ dodal.

V lednu má ještě plavecký stadion fungovat s částečným omezením provozu. Zcela uzavřen pro veřejnost bude od února do září 2018.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio