Opravený bazén ve Volarech čeká nápor. Jako jediný na Prachaticku zůstane v zimě otevřený

26. říjen 2018 07:43

Ve Volarech otevřeli po dvou letech plavecký bazén, který město opravilo za zhruba 20 miliónů korun. Vznikl tam třeba i saunový svět. Celý areál teď čeká zatěžkávací zkouška. Přes zimu bude totiž v provozu jako jediný na Prachaticku.

„Plavecký bazén se zmenšil, ze dvou drah je whirpool a dětský bazén. Máme nový venkovní saunový svět, k původní sauně přibyly dva domky a jeden venkovní altán,“ představuje ředitelka Sportovních zařízení města Volary Eva Dočekalová hlavní novinky po rekonstrukci.

Bazén v Prachaticích bude kvůli opravě přes zimu zavřený a ve Vimperku teprve venkovní koupaliště zastřešují.

Ve Volarech jsou prý na nápor návštěvníků připraveni. „Máme každý den otevřeno do devíti hodin do večera, takže myslím, že všichni návštěvníci budou spokojeni a my budeme jedině rádi,“ říká Eva Dočekalová.

Po roce a půl mohou lidé ve Volarech využívat opravený krytý plavecký bazén

Bazén ve Volarech po rekonstrukci

Ve Volarech na Prachaticku zrekonstruovali plavecký bazén za zhruba 20 milionů korun. Kvůli potížím s původně vybranou firmou úpravy trvaly rok a půl. Od 4. září mohou do zmodernizovaného bazénu zamířit první plavci.

Bazén ve Volarech teď využívá například Pavel Huleš z Netolic, který jinak pracuje v Prachaticích jako plavčík. „Mám v podstatě dvě možnosti – buď pojedu do Českých Budějovic, nebo do Volar. Protože mám rád menší provozy, vyberu si raději Volary, kde se mi to prostě líbí víc z pozice zákazníka,“ komentuje.

Volarský bazén je podle něj po rekonstrukci mnohem hezčí než dříve. „A hlavně si myslím, že je tam daleko lépe vyřešená část pro relaxaci,“ dodává.

Podle ředitelky prachatických sportovních zařízení Radovany Kutlákové potrvá oprava tamního plaveckého bazénu minimálně do konce dubna příštího roku.

Spustit audio

Související