Po roce a půl mohou lidé ve Volarech využívat opravený krytý plavecký bazén

4. září 2018 09:52

Ve Volarech na Prachaticku zrekonstruovali plavecký bazén za zhruba 20 milionů korun. Kvůli potížím s původně vybranou firmou úpravy trvaly rok a půl. Od 4. září mohou do zmodernizovaného bazénu zamířit první plavci.

„Všechno je nové, včetně osvětlení bazénu,“ připomíná ředitelka Sportovních zařízení Volary Eva Dočekalová.

Na místě, kde původně byly dvě plavecké dráhy, vznikl dětský bazén a vířivka. Právě ta teď láká školáky. „Ta bude nejlepší.“ „Moc se těším, až tam budu plavat, nejvíc se těším na vířivku,“ říkají Ester a Adam.

Mezi první návštěvníky bazénu patří Vasilij Kalenskij. „Já jsem dřív navštěvoval bazén pořád, rád jsem plaval. Pak jsem onemocněl, byl na operaci, ale teď se zaplaťpánbů zdraví zlepšilo, tak budu zase chodit,“ komentuje.

Bazén ve Volarech po rekonstrukci

Oprava plaveckého bazénu stála zhruba 20 milionů korun. „Zahrnuje to kompletní rekonstrukci bazénové haly, nerezové bazény, vířivka, dětský bazén, podlahové topení a nové technologie,“ upřesňuje vedoucí odboru investic Jan Zámečník.

Rekonstrukce se ale protáhla. „Začala v březnu 2017 a skončila fiaskem, odstoupili jsme od smlouvy o dílo v říjnu 2017. Firma neplnila termíny, nebyli zaměstnanci na stavbě, a proto město přistoupilo k tomuto radikálnímu kroku. Poté bylo vyhlášeno nové výběrové řízení a nová realizace trvala od dubna do srpna,“ popisuje Jan Zámečník.

Ve znovuotevřeném plaveckém bazénu se podle Evy Dočekalové mění provozní doba a mírně podraží vstupné.

autor: Václav Malina
Spustit audio

Související