V karavanu po Česku nejezdí Aleš Háma sám, doprovází ho malá kolona

26. duben 2021

Pozvánka do míst, která máme za humny, ale mnohdy o nich ani nevíme. To je cestopisný televizní cyklus V karavanu po Česku. Jeho scénáristou a režisérem je Jakub Wehrenberg, průvodcem Aleš Háma.

Tvůrci postupně navštěvují jednotlivé kraje České republiky. „Lokality se snažíme vybírat tak, aby nám ideálně lidé následně říkali, že se dozvěděli o něčem, co vůbec neznali. Nechceme provařená místa, destinace plné turistů, které koukají z každého plakátu. Také by to ale mělo být hodně vizuálně zajímavé,“ přibližuje Jakub Wehrenberg.

Aleš Háma a Jakub Wehrenberg byli hosty Českého rozhlasu České Budějovice

V jihočeském díle se tak objevila například jindřichohradecká úzkokolejka, dále zámek Kratochvíle, kamenný most přes rybník Vítek, města Bechyně a Třeboň i vesnice Plástovice. „Hodně lidí mi pak říkalo, že o Plástovicích proslavených selským barokem dřív neslyšeli, všichni znají jenom Holašovice. Já jsem tam taky nikdy nebyl. Kdyby mi to Jakub nedal do scénáře, tak bych to taky neobjevil,“ prozrazuje Aleš Háma.

I když to na záběrech vypadá, že karavanem po Česku cestuje sám, opak je pravdou. Štáb tvoří zhruba deset lidí. „Máme dva kameramany, pilota dronu, zvukaře, produkční, řidiče. Nevyužíváme jen ten karavan, ale i další auta, vozíme hodně zavazadel, takže je to malá kolona,“ prozrazuje Jakub Wehrenberg.

Celý rozhovor s Alešem Hámou a Jakubem Wehrenbergem si poslechněte online, nebo si jej stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

Spustit audio

Související