Student strojní fakulty ČVUT dává góly za jihočeské Bavorovice

19. duben 2019 14:44

I na venkovských fotbalových hřištích se ke hře přistupuje se vší vážností. Své o tom ví Dennis Rottenborn, který v Praze studuje ČVUT a o víkendech hraje krajskou fotbalovou soutěž v dresu Bavorovic.

Atmosféra na utkáních bavorovických fotbalistů bývá docela bouřlivá. „Konečně jsme se chytli po dlouhé době, snad už se to zlepší,“ vypráví hráč, který nastupuje na stoperu, nebo v záloze, o vítězství Bavorovic nad Vimperkem 4:0.

Na podzim se týmu nedařilo. Na jaře mu nejprve Lažiště nastřílelo šest gólů, pak ale přišla zmiňovaná výhra nad Vimperkem a také remíza 1:1 v Semicích.

Student Českého vysokého učení technického Dennis Rottenborn už ví, že Bavorovice letos postupové starosti mít nebudou. Co je tedy jejich cílem? „Určitě to, abychom nebyli v sestupových vodách, chytli jsme se a uhráli nějaký ten klidný střed,“ odpovídá.

Krajský přebor zdobí David Lafata. Okamžitě se stal miláčkem fanoušků v Olešníku

David Lafata se po ukončení vrcholové kariéry vrátil domů a hraje v krajském přeboru za Olešník

Když se v Olešníku na Českobudějovicku procházíte po návsi a hraje se právě fotbal, až k vašim uším se z nedalekého hřiště donese pokřik, který oslavuje Davida Lafatu.

V týdnu se věnuje škole, na trénink moc času logicky nezbývá. Užil si ale přípravu na jarní část sezóny. „Potřebovali jsme stmelit kolektiv, což se nám snad povedlo na soustředění. Zápas v Lažišti se nám tedy hrubě nepovedl, ale teď už čekám, že to bude daleko lepší,“ říká.

A lepší výsledky se opravdu dostavují. Mimochodem, jaká byla bavorovická cesta za nejvyšší jarním vítězstvím, jak putovaly čtyři góly do vimperské sítě? „Soupeř víceméně hlavně nakopává, my se z brejků snažíme dávat góly a vychází to,“ popisuje Dennis Rottenborn, jemuž vychází i plán pro zkouškové období.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související