Budějovičtí fotbalisté vstřelili v derby Táborsku čtyři góly a přibližují se první lize

18. duben 2019 09:30

Ve 23. kole fotbalové Fortuna národní ligy se hrálo jihočeské derby. Zápas byl jednoznačný. Dynamo České Budějovice na domácím stadionu porazilo Táborsko vysoko 4:0.

První poločas se Táborsku vůbec nepovedl. Brankář Adam Zadražil inkasoval třikrát, klidně ale mohl dostat i pět gólů. „Nevstoupili jsme dobře do zápasu, udělali jsme nějaké chyby, Dynamo nás dobře nalezlo a dalo prakticky tři rychlé góly. Snažili jsme se v druhém poločase o nový zápas, ale to se také nepovedlo,“ popsal.

Táborským se nedařilo vlastně všechno, na co sáhli. Mizerná byla komunikace mezi brankářem Zadražilem a obránci.

 Tým se dívá na dno tabulky. „Víme o tom, že jsme namočení v sestupových vodách. Teď se musíme soustředit na zápasy s týmy, které jsou v našem okolí na spodu tabulky, a urvat co nejvíce bodů, abychom zachránili druhou ligu,“ dodal Adam Zadražil.

Fotbalisté budějovického Dynama vezou pohár z turnaje v Chorvatsku

Jiří Kladrubský s pohárem pro vítěze Medulin Cupu v Chorvatsku

Fotbalisté Dynama České Budějovice vyrazili k moři. Na zamrzlé hladině Lipna se běžel maraton. Ledenická softbalistka Veronika Pecková rozzářila světové arény. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Zato Dynamo s přehledem potvrdilo roli favorita. Jihočechy k tříbodovému vítězství nasměroval vydařenou hlavičkou Lukáš Havel. „To bylo instinktivně, naběhl jsem a v tom okamžiku se hlavně snažíte trefit bránu a mě se to povedlo, ještě k tomu úplně krásně,“ řekl.

Dynamo podle něj v zápase zažilo nejlepší poločas z celé sezóny. „Tři nula, to se nám asi ještě nepovedlo v jednom poločase. Hráli jsme, co jsme chtěli a vyšlo nám snad úplně všechno,“ uzavřel Lukáš Havel po utkání, které Dynamo přiblížilo zase o krok blíž první lize.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související