Fotbalisté Táborska jdou do další sezóny v druhé lize s novým trenérem

22. červenec 2018 08:46

Vstup do nového ročníku Fortuna národní ligy čeká fotbalisty Táborska. Premiérově v soutěži kopnou do míče v neděli večer. Tým prošel výraznou obměnou a týkalo se to nejen hráčského kádru.

Na lavičce klubu je nový trenér, Kamil Tobiáš. Ten byl během přípravy někdy spokojenější víc, jindy méně. Po turnaji v Počátkách, kde jeho tým nezářil a skončil poslední, se spíš mračil. „Tam jsme ještě zkoušeli varianty, točili jsme sestavou, abychom viděli, jak se kluci chovají v trochu jiných situacích, ale samozřejmě nás to mrzí, protože chceme vyhrávat. Ta utkání jsme herně nezvládli a poslední místo bylo takovým trestem, který jsme si zasloužili,“ komentoval.

A tak Tobiášovi svěřenci dál tvrdě pracovali, aby se poslední místa z turnajů už neopakovala. Příprava nabídla trenérovi také příjemné chvíle. Tým třeba porazil českobudějovické Dynamo vysoko 3:0. Hrálo se ve Staré Hlíně a Kamil Tobiáš byl o hodně veselejší.

Na pozici ředitele je v Táboře také nový muž. Odcházejícího Tomáše Samce nahradil Josef Holub. Podle něj slouží přípravné turnaje a předsezonní zápas především k získání představy, jak by se chtěl tým prezentovat v sezóně.

Na nevydařeném turnaji v Počátkách se byl podívat také odcházející ředitel, dnes už šéf technického úseku v Plzni, Tomáš Samec. Osud táborského fotbalu mu dál leží na srdci.

V neděli vstoupí Táborsko do nového ročníku Fortuna národní ligy. Soupeřem Jihočechům bude Hradec Králové, začne se v 17 hodin.

Kdyby Táborští v sezóně hráli stejně jako na turnaji v Počátkách, i podle Tomáše Samce by je čekal opravdu nelehký fotbalový podzim. „Je to tak, máme mladý mančaft a bude potřeba, abychom do té sezony vstoupili odvážněji než na turnaji, protože pokud bychom se měli takhle prezentovat v druhé lize, tak to bude hodně těžká soutěž,“ řekl.

Proto Tomáš Samec nikam neutíká, zůstává dál ve strukturách FC MAS Táborsko. Přestože už v uvozovkách kope za jiný klub a zaměřuje se jako šéf technického úseku na Ligu mistrů, jeho táborské působení vůbec není u konce. „Táborská kapitola se ne zcela uzavřela, pokračuje dál, byť už ne na té dennodenní bázi. Jsem pořád členem výboru klubu a dál budu pomáhat, aby se druhá liga v Táboře hrála a klub se rozvíjel tak, jak se rozvíjel v posledních deseti letech,“ dodal.

V neděli večer nastoupí k prvnímu zápasu Fortuna národní ligy také českobudějovické Dynamo. Od 17 hodin přivítá doma na Střeleckém ostrově soupeře z Třince.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související