Fotbalisté Dynama a Táborska zahájí nový ročník Fortuna národní ligy

19. červenec 2018 12:02

Oba jihočeské druholigové fotbalové týmy vstoupí v neděli do nového ročníku Fortuna národní ligy. Táborsko přivítá Hradec Králové, Dynamo vyběhne na Střeleckém ostrově proti Třinci.

Rozpočet Dynama zůstává stejný jako loni, pohybuje se okolo třiceti milionů. Co se trochu pozměnilo, jsou ambice. Manažer Martin Vozábal už neříká, že tým musí přímo usilovat o postup do první ligy.

Na přímou otázku, s jakými cíli vkročí do sezony, ale odpovídá, že s těmi nejvyššími. „Chceme hrát nahoře, to je naše povinnost. Myslím si, že kádr je na to postavený, ale bavíme se o tom, co je na papíře, realita se ukáže na hřišti,“ doplňuje.

Jako první prověří Dynamo Třinec. „Pevně věřím, že se dobře připravíme, abychom vstup do soutěže zvládli, protože je důležitý. My chceme v každém utkání uspět. Věřím, že zápas zvládneme, ale samozřejmě víme, že proti nám stojí soupeř, který by v druhé lize měl patřit k lepším týmům,“ komentuje trenér David Horejš.

Fotbalisté Dynama porazili v přípravě Spartu, naopak Táborsku se nedařilo

Dynamo České Budějovice hrálo přípravné utkání s pražskou Spartou

Do Českých Budějovic přijela pražská Sparta. Zuzana Hejnová vyrazila na Otavu. Jihostroj má uzavřený kádr. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Změn oproti podzimu je v sestavě hodně a vedení klubu ještě čeká na jednu, možná dokonce dvě posily do útoku. Jasné je, že na brankové čáře bude stát jako jednička zkušený a osvědčený Zdeněk Křížek. „Čeká nás těžký zápas, už v minulé sezóně Třinec ukázal svoji sílu a hrál na špici druhé ligy,“ připomíná.

Myslí si ale, že Dynamo má pro novou sezónu dobrou sestavu. „Věříme, že kádr jsme doplnili dobře. Přípravu jsme špatnou neměli, odehráli jsme kvalitní zápasy, porazili jsme Spartu, ale vždycky se to ukáže na hřišti. Všichni věříme, že start soutěže chytneme a síla týmu se projeví,“ dodává.

Ostré soutěžní premiéry Fortuna národní ligy začnou v Táboře i v Českých Budějovicích v neděli 22. července v 17 hodin.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související