Fotbalisté Dynama porazili v přípravě Spartu, naopak Táborsku se nedařilo

9. červenec 2018

Do Českých Budějovic přijela pražská Sparta. Zuzana Hejnová vyrazila na Otavu. Jihostroj má uzavřený kádr. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Sezona fotbalistům ještě ani pořádně nezačala a do jižních Čech dorazila pražská Sparta. Hrálo se přípravné utkání mezi Dynamem České Budějovice a právě Spartou. Jihočeský klub zvítězil 2:1.

„Výhra samozřejmě potěší. Sparta je jeden z největších klubů v České republice, a i když je to jen přípravné utkání, výhra povzbudí. My ale nesmíme usnout na vavřínech a musíme pokračovat v přípravě tvrdě dál, ať se to projeví i v lize,“ komentoval hráč Patrik Čavoš.

Za možnost zahrát si se Spartou byl rád, podobně jako za nedávné utkání v Plzni. „Myslím, že to jsou krásné zápasy. V naší lize se s takovými soupeři nepotkáme,“ dodal.

Na 1:1 vyrovnával z penalty Jiří Kladrubský. Velký podíl na gólu měl nový hráč Dynama Matej Mrsič a také Ivo Táborský, na kterého byl právě penaltový faul. „Mrsič promáchl, nebo pustil, já jsem trochu čekal, že by to mohlo propadnout, dal jsem si tam nohu. Štětina to chtěl odkopnout, ale jak jsem si tam dával nohu, tak mě napálil. Za mě jasná penalta, nevím, čemu se divili,“ popsal.

První poločas utkání se hrál za fotbalově ideálního počasí, při druhém přišla velká průtrž mračen. „Z vlastní zkušenosti říkám, že je lepší, když trochu sprchne, ale tohle bylo moc, to bylo přes čáru,“ usmál se Ivo Táborský.

Tabulka:

V Počátkách se hrál už 64. ročník turnaje o Křišťálový pohár. Konečná tabulka turnaje:
1. Varnsdorf
2. Chrudim
3. Vlašim
4. FC MAS Táborsko.

Trenér týmu FC MAS Táborsko Kamil Tobiáš

Trenér jediného jihočeského týmu v soutěži Kamil Tobiáš moc velkou radost neměl. „Mančaft je druholigový, takže je to určitě pro trenéry, aby viděli, jak se hráči chovají v těžkých utkáních. My jsme zkoušeli různé varianty, točili sestavou, takže pro nás to účel splnilo,“ řekl.

„Samozřejmě čtvrté místo nás mrzí, protože fotbal hrajeme proto, abychom vyhrávali, ale musím říct, že herně jsme to úplně nezvládli a to čtvrté místo je trest, který jsme si zasloužili,“ doplnil.

Další události ze sportu:

Ze Sušice, vlastně přímo z atletického stadionu, vyrazila na lodi na Otavu mistryně světa v atletice Zuzana Hejnová. Na tradičním Hesu kempu se chystala na mistrovství Evropy do Berlína. Proč zabudovala do programu také lodě a pádla? „Dopoledne jsme vždycky na stadionu, tak aby si odpoledne děti užily také něco jiného,“ vysvětlila.

Přestože mají volejbalisté Jihostroje aktuálně dovolenou, jejich trenér René Dvořák je zaměstnal i během volna. Toho, že by se mu vrátili do přípravy s nadváhou, se neobává. „Hráči dostali individuální plány na prázdniny. Byli zvážení před odchodem, budou zvážení při příchodu, takže si troufám říct, že si nikdo nedovolí překročit meze. Hrozí určité pokuty a hráči moc dobře ví, že musí přijít připraveni,“ komentoval.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související