Při jihočeském derby mezi Táborskem a Dynamem se fanoušci gólu nedočkali

30. říjen 2017

Jihočeské fotbalové druholigové derby gól nepřineslo. Motor veze vítězství z Prostějova. Jihostroj vyhrál už osmnáct setů za sebou. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V Táboře se ve větrném a lehce deštivém počasí hrálo fotbalové derby mezi Táborskem a Dynamem České Budějovice. Z jihočeského pohledu to byl jasný šlágr třináctého kola Fortuna národní ligy.

Diváci však úplně spokojení nebyli. „Je to takové neslané. Také mě trošku zaráží, že Tábor jako padesátitisícové město nemá pořádný stadion. Přeji jim, aby tady do budoucna něco zrekonstruovali. Tohle určitě není pro druhou ligu,“ komentoval po prvním poločase příznivec Českých Budějovic.

Fanoušci Táborska litovali nevyužitých šancí: „Myslím, že to byl dobrý fotbal. Prvních deset minut nás tlačili a pak jsme začali tlačit my. Kdybychom využili šance, tak vedem určitě.“ „Táborsko má daleko víc šancí, bohužel nepadá to tam. Vepředu máme chybu, že prostě neumí dávat góly.“¨

Derby sledovalo 600 diváků, což je poměrně málo. A nula gólů, to je ještě méně. Zápas skončil 0:0.

Nejlepším hráčem hostů byl stoper Pavel Novák. „Hráli s chutí, bojovali, makali. My jsme nepodali vůbec dobrý výkon a musíme být rádi za ten bod,“ komentoval.

Domácího Zbyňka Musiola mrzely nevyužité šance. „Alespoň jednu jsme tam měli dát. My jsme chtěli hrát jako poslední dva zápasy zodpovědně od půlky. Ze začátku nás Budějovice zatlačily, ale pak jsme se dostali do zápasu a řekl bych, že jsme byli lepším mužstvem,“ řekl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Motor České Budějovice veze vítězství z Prostějova. Výhru 3:2 v prodloužení vystřelil v 63. minutě Luboš Rob.

Dařilo se mladým florbalistkám. Ve druhé lize juniorek českobudějovické Štírky porazily Spartu 6:3

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice zvládli zápas ve Zlíně. V extralize mají po šesti zápasech na kontě plný počet bodů a skóre 18:0 na sety.

Dařilo se i mladým florbalistkám. Ve druhé lize juniorek českobudějovické Štírky porazily Spartu 6:3. „Mohly jsme ještě víc proměnit ty gólové šance, tyčky padaly, ale výkon celého týmu musím pochválit. Holky se fakt snažily, bylo to skvělé,“ dodala Tereza Plávková.

Tabulka:

Krajský přebor fotbalistů Ondrášovka Cup přinesl o víkendu tyto výsledky: Dražice - Táborsko 2:0, Jindřichův Hradec - Nová Včelnice 3:0, Milevsko - Hluboká 1:1, Osek - Rudolfov 1:2, Katovice - Protivín 2:1, Sezimovo Ústí - Čimelice 1:3, Olešník - Dačice 11:2 a Třeboň - Želeč 1:4.

V tabulce je první Želeč, má s 32 body pětibodový náskok. Druhý je Jindřichův Hradec a třetí Olešník. Žebříček uzavírají Sezimovo Ústí, Nová Včelnice a poslední Dačice s pouhými čtyřmi body.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio