Fotbalisté Dynama vstoupí do jarní části ligy, cílem je postup do nejvyšší soutěže

28. únor 2019 10:44

Fotbalisté Dynama České Budějovice mají před zahájením jarní části Fortuna národní ligy jasno. Cílem je návrat do nejvyšší soutěže. Na středeční tiskové konferenci to potvrdil kapitán Jiří Kladrubský i trenér David Horejš.

Až první zápas opravdu ukáže, jaká je fyzická i mentální kondice týmu. Podle trenéra Davida Horejše bylo přípravné období velice dlouhé. „Věřím tomu, že jsme na všem pracovali společně a zlepšili se, takže půjdeme do sezóny připravení,“ říká.

Na mysli má komplexně všechny herní činnosti a nakonec i fotbalový projev týmu. Přestože si průběh přípravy všichni pochvalují, trenéra trápí ti hráči, kteří toho s balonem moc nenatrénovali. „Samozřejmě mrzí mě to, že někteří mají ještě zdravotní problémy, například Matej Mršić, kaňkou přípravy je zranění Filipa Havelky a také Jirka Staněk teď chytal po dlouhé době,“ připomíná.

Fotbalisté budějovického Dynama vezou pohár z turnaje v Chorvatsku

Jiří Kladrubský s pohárem pro vítěze Medulin Cupu v Chorvatsku

Fotbalisté Dynama České Budějovice vyrazili k moři. Na zamrzlé hladině Lipna se běžel maraton. Ledenická softbalistka Veronika Pecková rozzářila světové arény. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Jiří Staněk měl problémy s kyčlí a úponem v tříslu. „Už by to mělo být v pořádku. Příprava nebyla ideální, protože jsem neodtrénoval všechno, ale měl jsem individuální plán, abych se dal kupy a byl stoprocentně připravený,“ popisuje.

Jarní část sezóny začne pro Dynamo v neděli ve Vlašimi. „Samozřejmě těšíme se a vyhlížíme už start sezóny,“ dodává trenér David Horejš.

Jaký cíl si fotbalisté nejlepšího jihočeského klubu dávají pro jarní část? Kapitán Jiří Kladrubský se za nic neschovává a myslí na postup. „Ano, rád bych ukončil kariéru v první lize. Určitě se o to popereme. Teď máme nějaký bodový náskok, ale to vůbec nic neznamená, ještě je před námi asi čtrnáct utkání, která musíme zvládnout,“ komentuje.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související