Fotbalisté v Bavorovicích mají nové kabiny a klubovnu

23. duben 2018

Motor České Budějovice opouští šestnáct hráčů. Dynamo porazilo doma Baník Sokolov. Fotbalové Bavorovice nejsou štikou jara, jak se čekalo. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

U fotbalu v Bavorovicích bývá vždy rušná atmosféra. Tým po podzimu sahal po prvním místě v tabulce, jenomže v jarní premiéře hrál ve Vacově 1:1, pak doma s Týnem 1:3 a znovu doma s Planou u Českých Budějovic 2:3.

Prostě vstup do jarní části první A třídy předsedu a šéfa klubu Jiřího Řehoře moc nepotěšil. „To je pravda. Kluci na tréninky chodí, aby předváděli výkony, ale bohužel máme zraněné dva útočníky, kteří jsou klíčoví. Když to řeknu úplně jednoduše, ty góly prostě nepadají, i když se kluci snaží hrát,“ komentoval.

Se zázemím ale může být klub spokojený. „Udělali jsme nové kabiny, sociální zařízení, klubovnu. Komfort je tu ve stísněných podmínkách suprový. Z toho máme radost. Je tady také kamarádská funkcionářská parta kolem. Byť výsledky nejsou úplně ideální, věřím, že i tak budou lidé ze zápasu odcházet ve vítězném duchu,“ dodal Jiří Řehoř.

Fotbalový klub Bavorovice

Další události z jihočeského sportu:

Veliké změny čekají hokejový Motor. Z kádru celkem odchází šestnáct hráčů, mezi nimi třeba Václav Nedorost. Posilou by mohl být naopak obránce René Vydarený.

V den zápasu jsem jezdil lyžovat, dnes by to nešlo, vzpomíná stříbrný volejbalista z olympiády

Maskot Jihostroje Berry

Na kus řeči s medailistou z olympijských her Milanem Čudou. Dynamo České Budějovice ve Frýdku-Místku. Krajský přebor fotbalistů vede Želeč. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Ve fotbalové národní lize Dynamo České Budějovice porazilo Sokolov 4:1. Táborsko hrálo se Znojmem 0:1.

V extralize volejbalistů Jihostroj bojuje o bronz. V posledním zápase neuspěl, prohrál v Liberci 1:3 a stav série je tak vyrovnaný na 1:1. Poslední zápas se bude hrát v úterý od 18 hodin v českobudějovické sportovní hale, pak už bude jasné, komu patří bronzové medaile.

Tabulka:

22. kolo fotbalového Ondrášovka Cupu přineslo tyto výsledky: Jindřichův Hradec – Osek 3:1, Dačice – Nová Včelnice 1:4, Dražice – Hluboká 1:3, Katovice – Sezimovo Ústí 5:2, Olešník – Rudolfov 0:1, Protivín – Čimelice 1:3, Táborsko – Želeč 0:2 a Třeboň – Milevsko 5:2.

V tabulce je první Želeč před Jindřichovým Hradcem a Olešníkem, v závěru jsou Sezimovo Ústí, Nová Včelnice a Dačice.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související