V Budějovicích vyrůstají moderní gymnastky. Své síly poměřily při závodech

26. březen 2018

V českobudějovické sportovní hale dostávaly medaile moderní gymnastky. Jihostroj už je v semifinále play off extraligy volejbalistů. Krajský přebor fotbalistů má za sebou osmnácté kolo. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Sportovní hala v Českých Budějovicích byla o víkendu plná dětí. Už tradičně Sportovní klub moderní gymnastiky Máj uspořádal závody.

Nechyběla u toho Ivana Pokorná, která se přípravě gymnastek věnuje už řadu let. „Samozřejmě nejde zapomenout na Dominiku Červenkovou. To byla gymnastka, která za dobu samostatné České republiky dosáhla určitě nejlepších výsledků. Byla na olympijských hrách, startovala na mistrovství světa, kde skončila na výborném šestnáctém místě,“ vzpomínala.

I nyní jsou ale podle ní v českobudějovickém sportovním klubu naděje. „Máme určitě šikovná děvčata, Natálku Kučerovou, Terezu Jeřábkovou, Denisu Hadačovou. Natálie a Denisa vybojovaly dvě medaile na mistrovství republiky, což je určitě dobrý výsledek,“ dodala Ivana Pokorná.

Na víkendových závodech zaujala celá řada výkonů. Některé soutěžící ale byly samy k sobě celkem kritické, například Terezka Špirochová. „Moc dobré to nebylo, nepovedlo se mi švihadlo, zamotalo se mi,“ komentovala. Spokojenější byla Natali Kettnerová, která si nezapomněla na závody vzít talisman Týnu.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice porazili Ústí nad Labem i potřetí, tentokrát 3:0, a už jsou v semifinále extraligy. „Ústí nekladlo moc odpor, krom druhého setu, takže to byla jasná záležitost a teď budeme čekat na soupeře,“ řekl po zápase Petr Michálek.

V první lize volejbalistek dvakrát vyhrál tým VK České Budějovice nad Brnem 3:0 a 3:2. A dámy z jihu jsou první v tabulce. „První část sezóny byla těžší. Byly tam soupeřky, se kterými jsme hrály už loni, takže jsme věděly, co očekávat. Tahle část už byla lehčí, ačkoli to bylo play off,“ zhodnotila sezonu Markéta Tomanová.

Tabulka:

O víkendu se hrálo osmnácté kolo Ondrášovka krajského přeboru. Výsledky jsou následující: Dražice – Sokol Sezimovo Ústí 1:1, Protivín – Milevsko 0:2, Katovice – Jindřichův Hradec 2:4, Dačice – Rudolfov 2:4, Nová Včelnice – Hluboká 1:3, Želeč – Čimelice 2:0, Olešník – Třeboň 3:0 a Táborsko – Osek 1:2.

V tabulce je první Želeč, má ale 42 bodů stejně jako druhý Jindřichův Hradec. Žebříček uzavírají patnáctá Nová Včelnice s 11 body a šestnácté Dačice jen se sedmi body.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio