Speciální podzimní menu Petra Stupky
Pečený salát se sýrem, houbová polévka, amur s bylinkovou krustou, divočák v kapustě a dýňový koláč. Speciální podzimní menu naservíruje ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka.
Související
-
Klasická houbová omáčka
K největším skvostům české kuchyně řadí kuchař Petr Stupka houbovou omáčku. Připravuje ji ze silného masového vývaru. Pak už stačí jen přidat knedlíky a máte vydatný pokrm.
-
Kančí maso v kapustě s bramborami
Dostali jsme se k masu z divočáka a hledáte inspiraci, jak s ním naložit? Kulinář Petr Stupka doporučuje recept, který kombinuje kančí kousky s kapustou a také celerem.
-
Dýňová polévka
Populární polévka z dýně hokaido a další zeleniny patří k závěru léta. Je jen na vás, jak její chuť doladíte. Recept kulináře Petra Stupky preferuje orientální styl.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.