První lednový víkend byl na horách bohatý na sníh. Lidé vyrazili na sjezdovky i na běžky

7. leden 2019 08:43

První lednový víkend se na Šumavě vyvedl. Lyžaři si užívali čerstvý přírodní sníh nejen na sjezdovkách, ale i v běžeckých stopách. Konkrétně na Zadově měli velký zájem o výuku lyžování s instruktorem, stejně jako o sportovní vybavení z půjčoven.

Děti rostou a kupovat jim každý rok nové vybavení není vůbec nic snadného, i proto lidé využívají služeb půjčoven lyží a sportovních potřeb.

Lukáš z půjčovny lyží na Zadově si zájem o prvním víkendu po svátcích pochvaloval. „Když bude sníh, tak bude dobrá sezóna. Zatím se dařilo, dalo by se říct, svátky byly dobré. To bylo hodně turistů, jak německých, tak českých, Praha, Brno, Morava, odevšad,“ popsal.

V půjčovně si podle něj lidé mohou vypůjčit lyže i snowboardy, a to od dětských pro nejmenší až po ty, které jsou určené největším zkušeným lyžařům.

Zrovna tak jako se Češi naučili využívat půjčoven lyží, tak se také naučili využívat služeb lyžařských škol, zvláště pro děti. Obloučky a zabrzďování se učila například Linda. „Učí se to na páse, kde si to můžu vyzkoušet,“ vyprávěla.

Instruktor ve Ski Zadov Marián potvrdil, že zájem o výuku je obrovský. „Nejvíc přichází začátečníci, takoví ti, co neumí vůbec lyžovat, ale hodně i ti, co už něco umí a chtějí se trochu zlepšit,“ dodal.

Podle zkušených instruktorů se můžete naučit lyžovat v každém věku. Na Šumavě jsou na vás připravení.

Spustit audio

Související