Při plánování výletů po České Kanadě mohou cyklisté využít novou interaktivní mapu tras

27. červen 2020 18:50

Omamná vůně lesů plných hub, rozsáhlé pastviny se stády dobytka, rybníky a památky na dávnou historii. I tak lze charakterizovat turistickou oblast Česká Kanada. Návštěvníky tu čeká v letošní sezóně několik novinek.

Podle Kateřiny Trávníčkové z turistické oblasti Česká Kanada se zaměřují hlavně na cyklisty a pak také na rodiny s dětmi. „Například produkt Na kole Českou Kanadou představuje několik cílů, návštěvníci si z nich vyberou, zvolí místo, odkud chtějí vyrazit, a vydají se na cestu,“ říká.

Lidé si tak během pobytu mohou naplánovat výlet na následující den. „Podívají se na naše webové stránky ckanada.cz, mohou zvolit jako cíl například Červenou Lhotu a interaktivní mapa jim nabídne trasu, ukáže i možná zastavení k občerstvení nebo jen k odpočinku,“ upřesňuje Kateřina Trávníčková.

Čtěte také

Pro rodiny je připravený projekt Dětská Kanada. „Uceluje nabídku pro rodiny s dětmi, jedná se o koupaliště, zooparky nebo také muzea a galerie. Principem je sbírání razítek do hravého průvodce, který je k dostání v infocentrech, po nasbírání určitého počtu razítek získají děti odměny,“ vysvětluje Kateřina Trávníčková.

Turisté mohou při toulkách Českou Kanadou navštívit i hvězdárnu v Jindřichově Hradci, která má za sebou rekonstrukci. Jednou z nejvýznamnějších novinek je podle technika Josefa Čecha moderní planetárium. „Také máme nový dalekohled, který umožňuje přenášet obraz, takže můžeme v živém čase přenést obraz z dalekohledu do planetária a z pohodlí sedačky lidé uvidí skutečný pohled do vesmíru,“ popisuje.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související