Při jihočeském fotbalovém derby se bude hrát pro malého Adámka

22. září 2018 09:48

V neděli 23. září v 16.30 hodin začne v Táboře jihočeské fotbalové derby. Dynamo České Budějovice, lídr Fortuna národní ligy, se představí na hřišti aktuálně předposledního celku soutěže.

„Samozřejmě si uvědomujeme, že nedělní derby má jasného favorita, kterým je Dynamo,“ reaguje bez rozmýšlení trenér Táborska Kamil Tobiáš.

Pohled do tabulky je opravdu výmluvný. Dynamo nasbíralo v osmi kolech 18 bodů a se skóre 15:7 je na pozici lídra. Táborsku stejný počet zápasů stačil jen na zisk pěti bodů a pasivní skóre 9:14 také není nic moc.

Sebevědomé Dynamo tentokrát roli favorita přijímá, i když stoper týmu Pavel Novák zůstává oběma nohama pevně na zemi. „Určitě budeme vypadat jako favorité, ale ze zkušenosti mohou říct, že při derby se vždycky tabulka maže a zápasy jsou úplně o něčem jiném,“ říká.

Táborský kouč Kamil Tobiáš dobře ví, že soupiska Dynama budí respekt. „Kvalita toho kádru je na velmi vysoké úrovni, na druhou stranu je to prostě derby, ta utkání jsou vždycky specifická a může se stát cokoli. My se na to prostě nachystáme, abychom v domácím prostředí soupeře potrápili, a nedáme mu tady určitě nic zadarmo,“ dodává.

Fotbalisté Táborska jdou do další sezóny v druhé lize s novým trenérem

Fanoušci fotbalového klubu FC MAS Táborsko

Vstup do nového ročníku Fortuna národní ligy čeká fotbalisty Táborska. Premiérově v soutěži kopnou do míče v neděli večer. Tým prošel výraznou obměnou a týkalo se to nejen hráčského kádru.

Čerpat inspiraci mohou Táborští třeba v loňské sezoně. Už na novém stadionu hráli s Dynamem nerozhodně. Po utkání se hosté hodně zlobili. Na koho? Hlavně na sebe. Pavel Novák má tento duel ještě v živé paměti. „Vzpomínám si na něj moc dobře, v té sezóně to byl náš první špatný zápas a doufám, že se to nebude opakovat a předvedeme hru, kterou předvádíme doteď,“ komentuje.

Může hrát roli i fakt, že trenér Táborska Kamil Tobiáš dokáže o hráčích Českých Budějovic vyprávět detaily, i kdyby ho někdo vzbudil o půlnoci? „Většinu hráčů Dynama znám, některé jsem i trénoval v mládeži, což může být určitá výhoda, ale vždycky rozhoduje momentální rozpoložení týmu, momentální forma, kterou zná nejlíp trenér, který je s těmi hráči každý den,“ připomíná.

S jakými taktickými úmysly vstoupí do zápasu hosté? „Budeme nastupovat asi jako do každého zápasu. My nechceme rozlišovat, jestli hrajeme doma, nebo venku. Chceme se předvádět všude se stejnou hrou, tou hrou, která nám doteď přinášela body,“ doplňuje Pavel Novák.

Nedělní zápas se navíc bude hrát pro malého Adámka, který trpí centrální svalovou hypotonií. Dvacet korun z každé vstupenky půjde právě v jeho prospěch.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související