Pracovníci finančního úřadu vyjíždí do jihočeských měst. Pomůžou lidem vyplnit daňová přiznání

18. leden 2024 08:49

V deseti jihočeských městech zrušil loni finanční úřad své pobočky. Aby lidé teď nemuseli s daňovým přiznáním do vzdálených větších měst, pracovníci úřadu jezdí za nimi. V Dačicích, kde dřív sídlil finanční úřad, stáli lidé frontu na služby úředníků už od rána.

Pracovníci finančního úřadu pomohou vyplnit formulář krok za krokem. O službu je velký zájem. „Každé město má vypsány dny, kdy tam naši pracovníci vyjíždí. Informace vychází i ve zpravodajích měst a je to plně využíváno,“ potvrzuje tisková mluvčí Finančního úřadu pro Jihočeský kraj Jana Králová.

Do budovy v Dačicích, kde dřív sídlil finanční úřad, se přišel poradit Jiří Hrouda. „Úřad v Dačicích zrušili, takže díky tomu, že sem přijedou pracovníci z Jindřichova Hradce, máme ušetřených čtyřicet kilometrů. Jsem za to vděčný, protože čím jste starší, tím je to komplikovanější,“ komentuje.

Pracovníci finančního úřadu vyjedou do řady jihočeských měst. „Je to například Třeboň, Vodňany, Blatná, Týn nad Vltavou, Soběslav, Vimperk a další,“ vyjmenovává Jana Králová.

Poradit se lidé můžou i telefonicky. „V jižních Čechách byla zřízena infolinka na čísle 387 722 387. Tam sedí pracovníci z oddělení daně z nemovitých věcí a ostatních agend a jsou nápomocni lidem, kteří zavolají,“ uvádí mluvčí.

V lednu budou pracovníci finančního úřadu pomáhat s daní z nemovitých věcí, v březnu se na ně mohou lidé na kontaktních místech obracet ohledně podání daně z příjmu.

Spustit audio

Související